SINA HANKE PALDUM SKINULI SA VJEŠALA: Iza sebe ostavio oproštajno pismo a onda…

“Nisam psihički dobro i želim ići pravac na Psihijatriju i Jagomir na liječenje! Imam papire da nisam dobro i nisam bježao. Napisao sam oproštajno pismo, skinuli su me sa vješanja… Ja sam ovdje žrtveno janje. Samo želim u Jagomir”, kazao je Brkić sutkinji Elviri Begović, piše Faktor.

 

 

U četvrtak je, čitanjem optužnice, u Općinskom sudu u Sarajevu počelo suđenje Mirzadu Brkiću, sinu pjevačice Hanke Paldum. Brkić je 14.01.2014. godine u ulici Zvornička automobilom udario pješakinje Arijanu Žigu, Ismetu Kovač i Magbulu Džuderiju.

 

Nastavak suđenja zakazan je za 12. februar kada bi trebale svjedočiti povrijeđene pješakinje.

 

OPTUŽNICA. Brkiću se tereti da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti saobraćaja, tako što je 14.01.2014. godine automobilom udario tri pješakinje, od kojih su dvije teško povrijeđene.

 

Tužiteljica Aida Bajraktarević kazala je da je Brkić tog dana vozio neregistrovani automobilNissan, idući iz sarajevskog naselja Hrasno prema Skenderiji, brzinom od 70 kilometara na sat, iako je ograničenje u naseljenom mjestu 50 km/h, te da se kretao desnom trakom.

 

U jednom trenutku je, kako se navodi u optužnici, u ulici Zvornička naglo skrenuo u lijevu, a potom u desnu stranu, te je sa ulice skrenuo na trotoar i prednjim dijelom automobila udario pješakinje Arijanu Žigu, Ismetu Kovač i Magbulu Džuderiju.

 

Brkićeva pravna zastupnica, Lejla Čović, kazala je da ne želi iznositi uvodne riječi, te da su u toku pregovori sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo oko sklapanja sporazuma o priznanju krivice, koji Sudu uskoro treba biti dostavljen.

 

Njegovo najavljeno priznanje krivice pomalo iznenađuje, s obzirom da je pred Sud priveden po potjernici.

 

 

 

 

(Doznajemo.com)

(278)

SINA HANKE PALDUM SKINULI SA VJEŠALA: Iza sebe ostavio oproštajno pismo a onda…

| Crna hronika, Slider, Šokantno |
About The Author
-