Šešelj opet šokira: Zorani Mihajlović bih poslao desetinu zadriglih i mjesec dana nekupanih četnika

Lider radikala i haški optuženik Vojislav Šešelj svojim primitivizmom ne prestaje da skandalizuje Srbiju, a jučer se obrušio na potpredsjednicu Vlade Zoranu Mihajlović.

Ona nije bila jedina meta njegovih napada, pa su se na udaru njegovih prostačkih pisanija našle i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsjednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić.

Šešelj društvenu mrežu Tviter koristi kako bi se na najbeskrupulozniji način obračunao sa političkim protivnicima, a nerijetko su mete njegovih napada dame koje pripadaju protivničkim političkim strankama. Da lider radikala nema mjeru, često pokazuje svojim neukusnim i neprimjerenim objavama.

Tako je juče napisao: “Umjesto vibratora, ja bih Zorani MIhajlović ponudio desetinu bradatih, zadriglih i mjesec dana nekupanih četnika, koji nisu mnogo probirljivi”, napisao je bez trunke srama Šešelj, koji se na tome nije zaustavio. Tako je predsjednicu DSS-a uporedio s “Karakondžulom s Plavog mosta”

Potpredsjednica Vlade i predsjednica koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kazala je za “Alo!” da Šešeljevo ophođenje prema ženama može stručnije da objasni dr Slavica Đukić Dejanović, koja je direktorica Psihijatrijske klinike “Dr Laza Lazarević”.

– O tome kako se vodeći rijaliti političar i vođa vanparlamentarnog SRS-a Vojislav Šešelj ophodi prema ženama mnogo stručnije od mene mogla bi da objasni moja uvažena koleginica iz SPS-a dr Slavica Đukić Dejanović – istakla je ona. Upitana da li država treba da reaguje na ove prostačke napade jednog političkog lidera, Mihajlovićeva je istakla da “država nije ta koja treba da vaspitava bilo koga, pa ni Vojislava Šešelja”.

– U pristojnim porodicama, vaspitanje se uči u kući i odatle se nosi kroz život. Politički, nadam se da će birači pažljivo pratiti kako se Šešelj ophodi prema ženama. I da će se kad dođe vreme glasanja setiti da i oni imaju majke, sestre i ćerke. I da će se tada zapitati kako bi se one osećale kada bi im se neko obraćao na način na koji se Šešešlj obraća nama – rekla je Mihajlovićeva i dodala da Šešelju lično želi mnogo zdravlja.

Predsjednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, koja je i sama često bila meta Šešeljevog primitivizma, rekla je za “Alo!” da bi bilo dobro da društvo ima mehanizme da reaguje na najprizemniji primitivizam.

– Stari Rimljani su govorili da nije važno šta se kaže, nego ko kaže. Ipak, bilo bi dobro da društvo ima mehanizme da reaguje na najprizemniji primitivizam, sistematski i kontinuiran – kazala je Sanda Rašković Ivić.

(7)

Šešelj opet šokira: Zorani Mihajlović bih poslao desetinu zadriglih i mjesec dana nekupanih četnika

| Slider, Vijesti |
About The Author
-