SANJA VULIĆ NADMAŠILA SEBE: “Onaj ćelavi policajc izgledao je kao neko ko će u sekundi…”

odrubiti glavu predsjedniku Dodiku!”

 

 

Predsjednika Suda BiH Ranka Debevca Vulićeva je upitala po kom osnovu je predstavnik OEBS-a prisustvovala u samoj sudnici uz optužene, odbranu, predstavnike Tužilaštva, imajući u vidu da nije stranka u postupku?

 

 

 

Predsjedavajuća Kluba zastupnika SNDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić, koja se svojevremeno proslavila izjavom da je Milorad Dodik za nju Bog, uputila je danas čak tri pitanja ministru pravde Davoru Bunozi i predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu koja se odnose na rad i pravila Suda BiH i propise koji se tiču dužnosti Sudske policije.

 

 

 

Vulićeva je ministra pravde Davora Bunozu upitala po kojem osnovu su sudski policajci u srijedu, 6. decembra, dozvoli da predstavnik OEBS-a unese mobilni telefon u Sud BiH prilikom ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, a potom da sjedi u sali gdje se održava glavni pretres?

 

 

 

“Ko je ćelavi policajac, koji je zalegao u stolicu kao da je na plaži i ‘duvao’ Miloradu Dodiku za vrat? Po kom zakonu i podzakonskom aktu se sudski policajci ponašaju sa nepoštovanjem ka predsjedniku Republike Srpske?”, upitala je Vulićeva.

 

 

 

Vulićeva je u obrazloženju navela da su u srijedu, 6. decembra, prilikom ročišta u predmetu protiv Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića, sudski policajci imali selektivan pristup posjetiocima Suda BiH.

 

 

 

“Dok su sve nas, uključujući i člana Predsjedništva Željku Cvijanović, predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i sve ostale kontrolisali na ulazu, oduzeli nam telefone i sve potencijalno opasne predmete, damu plave kose, posmatrača u ime OEBS-a pustili su sa telefonom, punom torbom koječega i uz sve to, smjestili je u samu salu sa sudijom, tužiocima, optuženim…Po kom osnovu?”, pita Vulićeva.

 

 

 

Ona je upitala po kom zakonu, s kojim pravom i ko je predstavnik OEBS-a u odnosu na člana Predsjedništva BiH?

 

 

 

“Zašto Željka Cvijanović, član Predsjedništva ne može sjediti u glavnoj sali, već u posmatračnici sa svim ostalim posjetiocima?”, pita Vulićeva.

 

 

 

Na sve to, ukazala je Vulićeva, desio se i presedan kada se sudski policajac, više ležeći nego sjedeći, primakao toliko da je bukvlano “duvao za vrat” predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

 

 

 

“Iz sale broj šest gledano, taj policajac je bio poslednji, ćelav, a prvi do tužilaca. S kojim pravom i po kom zakonu se ponašao navedeni policajac tako bahato i uz to, znate li da se radi o legitimno izabranoj ličnosti, sa podrškom od 300.180 glasova birača? Šta su ti birači za tog sudskog policajaca, ovce? Ministre, taj Vaš sudski policajac, subjektivno gledano, izgledao je kao neko ko će u sekundi odrubiti glavu predsjedniku Dodiku”, navela je Vulićeva u pitanju upućenom Bunozi.

 

 

 

Ona je izrazila očekivanja da će Bunoza reagovati u skladu sa etikom i moralnim načelima, a ne kako mu kaže “glas iz neke ambasade”.

 

 

 

Predsjednika Suda BiH Ranka Debevca Vulićeva je upitala po kom osnovu je predstavnik OEBS-a prisustvovala u samoj sudnici uz optužene, odbranu, predstavnike Tužilaštva, imajući u vidu da nije stranka u postupku?

 

 

U obrazloženju se navodi da je prilikom ročišta u srijedu, 6. decembra, u predmetu protiv Dodika i Lukića bila velika zainteresovanost javnosti, te i povećan broj posmatrača.

 

 

 

Ona je podsjetila da su prilikom ulaska u samo dvorište gdje se nalazi zgrada Suda BiH, sudski policajci svako lice detaljno pregledali, te da su svi posjetioci telefone morali odložiti u sandučad za čuvanje, kao i bilo koji drugi predmet koji nije dozvoljeno unositi u sudnicu.

 

(SB)

(281)

SANJA VULIĆ NADMAŠILA SEBE: “Onaj ćelavi policajc izgledao je kao neko ko će u sekundi…”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-