SA DRUGE STRANE: “Slamanje režima u RS-u biće detaljno, sistematično i potpuno; Dodik je i ovaj put, sa protestima, pravio ‘zamku’, ali se…”

(…) nakon svega, on u njoj našao. Bez izlaza.

 

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Milorad Dodik doživio je teški fijasko; Narod nije želio da prisustvuje njegovim dirigovanim protestima, prijetećeg naziva “Granica postoji”.

 

 

U svim mjestima, gdje je došlo do polučasovne obustave saobraćaja na međuentitetskoj liniji, okupilo se po nekoliko stotina osoba. Većina tih koji su došli natjerani su, dok je izuzetno mali broj onih što su prisustvovali svojom voljom.

 

 

Narod neće više Dodika, to je jasno svima, osim njemu. Nije ga htio ni na izborima, ali je on brutalno i drsko prekrojio narodnu volju.

 

 

Od oktobra prošle godine, kada su bili izbori, do danas, Dodik je dodatno potonuo i vlada širenjem straha, lažima, plitkim manipulacijama, prijetnjama nasiljem i nasiljem.

 

 

Najbolje po njega bi bilo da što prije razumije da ga Narod više neće i ode.

 

 

Nažalost, on to neće učiniti, već će i dalje pokušavati da se nametne, a jedini efekat će biti dalje potonuće u živo blato iz kojeg ga je već sada gotovo nemoguće izvući.

 

 

Dodik je do nogu potučen u sukobu sa SAD-om i Zapadom, a loše poruke kao što su prekid saobraćaja, policija na međuentitetskim linijama, sa dugim cijevima, snajperima i pod punom opremom, tek će da dobiju svoj epilog.

 

 

On nikako neće biti dobar po Dodika, Režim, njegove pripadnike; Nažalost ni po Republiku Srpsku.

 

 

Opasne poruke koje je Dodik poslao, toksične izjave njegovih klimoglavaca, niko ozbiljan neće više tretirati kao egzibiconizam lokalnog autokrate&poltrona, već kao vrlo ozbiljnu prijetnju miru.

 

 

I SAD i Zapad će učiniti sve da ih u potpunosti pacifikuju i mogućnosti bilo kakve prijetnje svedu na statističku grešku.

 

 

Dodik je pokazao koliko je slab; Preslab za bilo kakav pokušaj odbrane sopstvene pozicije na političkoj sceni BiH i u samoj RS.

 

 

Nije mu pošlo za rukom da se iz miša nabijenog u ćošak pretvori u razjarenog lava, što mu je bio cilj sa vrlo svjesnim i namjernim pokušajem izazivanja dalje radikalizacije u BiH.

 

 

Dodik je i ovaj put, sa protestima, pravio “zamku”, ali se, nakon svega, on u njoj našao. Bez izlaza.

 

 

Slamanje Režima biće detaljno, sistematično i potpuno.

 

(slobodanvaskovic.blogspot.com)

(154)

SA DRUGE STRANE: “Slamanje režima u RS-u biće detaljno, sistematično i potpuno; Dodik je i ovaj put, sa protestima, pravio ‘zamku’, ali se…”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-