JESMO LI ŠTA DRUGO I OČEKIVALI OD NJIH? Lavrov o rezoluciji o Srebrenici: Cilj im je…

slomiti Srbe…

 

 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je cilj Zapada da se slome Srbi, što potvrđuje i pokretanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

 

 

„Ambicija da se slome Srbi još postoji. Prije deset godina su pokušali da takvu rezoluciju donesu na Savjetu bezbjednosti UN-a. Mi smo uložili veto“, rekao je Lavrov u intervjuu za Alternativnu televiziju.

 

 

On je ocijenio da je „nemoguće objasniti čime se na praktičnom planu rukovode Evropljani dok guraju tu ideju, osim da to rade zato što misle da su Srbi previše svojeglavi“.

 

 

„Srbi su previše samostalni u svom ponašanju, Srbi se ne pokoravaju zahtjevima da se pridruže sankcijama protiv Rusije, Srbi neće da priznaju nezavisnost Kosova, ne žele da Kosovo bude član međunarodnih organizacija“, dodao je ruski šef diplomatije.

 

 

Prema njegovim riječima, sve to je sada faktički ulitimatum Zapada zvaničnom Beogradu.

 

 

Navodeći da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno potvrdio evropsku orjentaciju državne politike, Lavrov je ocijenio da mu je na to iz Brisela odgovoreno da će Srbija, ako želi da postane članica EU, morati da prizna Kosovo i pridruži se sankcijama protiv Rusije, jer, „članstvo u EU automatski podrazumijeva borbu protiv Rusije“.

 

 

Lavrov je sramotnom nazvao odluku Parlamentarne Skupština Savjeta Evrope da Kosovo bude primljeno u Savjet Evrope kao punopravan član, dodavši da zapadne zemlje to pravdaju navodima da je na Kosovu primjetan napredak u borbi protiv korupcije i uspostavljen efikasan sistema pravosuđa.

 

 

„Ali, svi znaju da je Kosovo teritorija potpunog bezakonja“, naglasio je ruski šef diplomatije.

 

 

Prema njegovim riječima, na Kosovu „nema nikakve demokratije, to je teritorija organizovanog kriminala i teritorija etničkog čišćenja u odnosu prema Srbima“.

 

 

Lavrov je ocijenio da (na Kosovu) „iskorijenjuju pravoslavlje i da se Zapadu to sviđa“, dodavši da „Zapad želi da se pravoslavlju nanese nepopravljiva šteta i da se pravoslavni svijet nađe pod rukovodstvom istanbulskog patrijarha, koji se nalazi pod direktnom komandom Sjedinjenih Država“.

 

 

U isto vrijeme, kazao je ministar spoljnih poslova Rusije, u Bosni i Hercegovini predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika „prikazuju kao glavnog negativca, koji navodno ruši Dayton, iako je on, sa svojim timom, jedini koji se u Bosni bori za dejtonske principe“.

 

 

Prema njegovim riječima, „samoimenovani njemački visoki predstavnik (Christian Schmidt), koji je nelegitiman, jer ga nije potvrdio Savjet bezbjednosti, pokušava na sve načine da diskredituje RS i zastupa stav o unitarizaciji BiH“.

 

 

“To rade ljudi koji s vremena na vrijeme optužuju nas i druge zemlje za kršenje Povelje UN, za kršenje rezolucija Savjeta bezbjednosti. A to što oni sada guraju u svojstvu dnevne agende za Bosnu i Hercegovinu jeste direktno potkopavanje rezolucije Savjeta bezbednjosti”, zaključio je Lavrov.

 

(Novi)

(200)

JESMO LI ŠTA DRUGO I OČEKIVALI OD NJIH? Lavrov o rezoluciji o Srebrenici: Cilj im je…

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-