„REPUBLIKA SRPSKA ČEKA TRENUTAK…“: Milorad Dodik otkrio detalje razgovora s Aleksandrom Vučićem o krizi na Kosovu

Srbija ne želi da uruši vjekovno prijateljstvo sa Rusima i zato oni ne mogu da razumiju ni predsjednika Srbije, ni Srbe u Republici Srpskoj, ni Srbe u cjelini, kazao je Dodik.

 

 

-Pitanje položaja Srba na Kosovu nije samo pitanje njih samih i Srbije, nego je to pitanje i nas u Republici Srpskoj, izjavio je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

 

 

“Stalno sam u kontaktu sa predsjednikom Vučićem oko ovih pitanja, već duži niz dana unazad i upoznat sam sa tim detaljima, odlučnošću i stavu predsjednika i državnog rukovodstva Srbije da očuva i podrži naše ljude”, rekao je Dodik za TV Pink.

 

 

Svi koji pokušavaju bilo šta da učine moraju da znaju da je Republika Srpska i njen narod uz predsjednika Aleksandra Vučića i uz ljude na Kosovu.

 

 

 

 

Ovdje Republika Srpska nije zadovoljna statusom i odnosnom stranaca prema onome što jeste naš status i ako neko misli da je završio ovdje posao svakako mora da razumije da to apsolutno nije tako, da u tom pogledu mi u Republici Srpskoj budno pratimo način i aroganciju kojom stranci pokušavaju da motivišu Kurtija i ostale kako bi na nasilan način udarili na opravdane zahtjeve i na same Srbe na Kosovu”, kazao je Dodik.

 

 

Republika Srpska čeka trenutak da bude svima jasno da se ne može vjerovati strancima. Mi ne možemo ovdje da prihvatimo njihove intervencije, pogotovo njihovu aroganciju u posljednje vrijeme koja ide za tim da Republiku Srpsku, bila ili ne bila, krive za sve, a time naravno i Srbiju, tako da je apsolutno jasno da Srbija ne može da odustane od nekoliko važnih stvari, a to je pitanje Kosova i Metohije, kao našeg državnog i matičnog pitanja i naravno pitanja odnosa prema Rusiji”, dodao je Dodik.

 

 

Srbija ne želi da uruši vjekovno prijateljstvo sa Rusima i zato oni ne mogu da razumiju ni predsjednika Srbije, ni Srbe u Republici Srpskoj, ni Srbe u cjelini. Vidljivo je da Njemačka pokušava da jednom arogantnom politikom drži lekcije i nama, i Srbiji, Srbima u cjelni”, kazao je Dodik.

 

 

 

 

 

Moramo da se prisjetimo svi Hansa Ditricha Genschera, koji je razbio Jugoslaviju tražeći da se naprasno prizna Slovenija i Hrvatska i doprinio uvođenju rata u Bosni i Hercegovini.

 

 

Ako je iko kriv za građanski rat u Bosni i Hercegovini to je intervencionistička politika tadašnje Njemačke, a sada vidimo da su se poslije Merkelove vratili na scenu neki koji svoje neznanje o geopolitici, pa čak i istorijskim pitanjima pokušavaju da nama ovdje održe lekcije i o samom Kosovu i u Republici Srpskoj držeći da mi samo treba njih da pratimo i ne dobijemo ništa za to”, kazao je Dodik.

 

 

(SB)

(860)

„REPUBLIKA SRPSKA ČEKA TRENUTAK…“: Milorad Dodik otkrio detalje razgovora s Aleksandrom Vučićem o krizi na Kosovu

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-