RAMIĆ GA JE BLIJEDO GLEDAO: Debakl Dodikovog savjetnika pred kamerama, pogledajte kako je Ognjen Tadić zamuckivao nakon pitanja o prijenosu nadležnosti…

“Ako ne prođu taj test, RS pere ruke od te krize koju namjerno stvaraju”, naveo je Tadić.

 

 

Nova politička kriza u bh. institucijama?! Potezi stranaca? Ko generira destabilizaciju? Hoće li predstavnici iz Republike Srpske realizirati aktivnosti koje najavljuju i planiraju? Kako uspostaviti vladavinu prava?

 

 

Gosti Plenuma FTV-a bili su: Albin Muslić, Ognjen Tadić i Edin Ramić.

 

 

 

 

Na pitanje može li biti postignut kompromis kada je riječ o zakonima o sudovima i Ustavnom sudu BiH, Tadić je kazao da ‘dok se pitanje Ustavnog suda ne riješi i ne stavi na dnevni red, sve ostalo nema smisla da se priča’.

 

 

“Pitanje Ustavnog suda je mjera stvari. Pripada tom spisku od 14 tačaka vezanih za EU. Pokazala je Republika Srpska na ovih pet pitanja da ona nije sporna za dogovor. Zakon o Ustavnom sudu nije test za Republiku Srpsku. On je test za federalne partnere. Ako ne prođu taj test, RS pere ruke od te krize koju namjerno stvaraju”, naveo je Tadić.

 

 

Muslić kaže da je Ustav BiH jasan: “Da bi se izmijenila struktura Ustavnog suda BiH, mora se izmijeniti i član 6 Ustava BiH“. Sve drugo što možemo tretirati zakonom, ne može utjecati na pravni status stranih sudija”.

 

 

No, posebno je bio zanimljiv nastup Dodikovog savjetnika Ognjena Tadića.

 

 

 

 

Naime, Tadić, smijenjeni radikal, bivši član SDS-a, osnivač Narodne stranke, i trostruki gubitnik na predsjedničkim izborima, a danas savjetnik Milorada Dodika, žustro je u studiju mahao rukama i glasno iznosio stavove njegovog šefa, sve do trenutka kada je stiglo neočekivano pitanje o povratku na izvorni Dejton i prijenosu nadležnosti.

 

 

Pogledajte video:

 

 

 

(SB)

(1347)

RAMIĆ GA JE BLIJEDO GLEDAO: Debakl Dodikovog savjetnika pred kamerama, pogledajte kako je Ognjen Tadić zamuckivao nakon pitanja o prijenosu nadležnosti…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-