RADOVAN VIŠKOVIĆ PRIJETI NOVIM RATOM BOŠNJACIMA: “Ako pođemo iz BiH, odnijet ćemo vam 50 posto teritorije, možda i više…”

“Nemojte nas goniti iz Bosne i Hercegovine. Ako mislite da mi nemamo alternativu, grdno se varate. Ovaj narod će jednog dana izaći i reći – dosta više poniženja i maltretiranja”, prijeti Višković Bošnjacima

 

 

 

U Sportskoj dvorani u Bregovima u Trebinju održan je srpski nacionalistički miting pod nazivom “Branimo Srpsku”.

 

 

Na mitingu je pružena podrška institucijama RS u odbrani entitetskih nadležnosti, prenosi RTRS.

 

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje “najjužnija granica RS koja je stvorena borbom srpskog naroda za slobodu”.

 

 

“Na granicama naše Republike svoj život su ostavili najbolji sinovi, a danas samoproglašeni visoki predstavnik i dio međunarodne zajednice hoće da nam oduzmu ono što je naše. Imovina je jedan od temelja RS, bez nje nema RS Ne tražimo tuđe ali svoje ne damo”, rekao je Ćurić.

 

 

Naglasio je da RS neće dozvoliti prekrajanje Dejtonskog sporazuma.

 

 

 

 

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao da RS neće dozvoliti da neko ponižava institucije.

 

 

“Naš sljedeći korak je da obiđemo RS kao što smo večeras u Trebinju, da animiramo ljude ida stanemo ispred nelegalnih institucija Bosne i Hercegovine, Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine i onemogućimo ulazak predsjednika RS u te institucije. Ne smijemo dozvoliti poniženje predstavnike naših institucija. Oni žele da nas ponize, nećete gospodo u tome uspjeti. Ako želite Bosnu i Hercegovinu onda pružite ruku pomirenja srpskom narodu. Nemojte nas goniti iz Bosne i Hercegovine. Ako mislite da mi nemamo alternativu, grdno se varate. Ovaj narod će jednog dana izaći i reći – dosta više poniženja i maltretiranja, hoćemo da gradimo zemlju po svojoj mjeri i svih onih koji je priznaju vole i poštuju”, naveo je Višković.

 

 

Poručio je da se “samo treba držati se se Ustava, ako žele da BiH opstane”.

 

 

“A naša je poruka ako pođemo iz Bosne i Hercegovine odnijet ćemo vam minimalno 50 odsto, a možda i više”, jasan je Višković.

 

 

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić istakao je “da se RS brani pameću”.

 

 

“Nema nijednog naroda u Evropi kojem je naš narod učinio nešto nažao. Ali ima mnogo njih koji su se potrudili da naprave zlo nama . A onda da pokažemo da se nećemo povući nazad”, rekao je Stevandić.

 

 

Biografija doktora Stevandića: Ko je osoba koja je jučer postala šef Narodne skupštine RS-a? - Radiosarajevo.ba

(SB)

(3744)

RADOVAN VIŠKOVIĆ PRIJETI NOVIM RATOM BOŠNJACIMA: “Ako pođemo iz BiH, odnijet ćemo vam 50 posto teritorije, možda i više…”

About The Author
-