Radnici Krivaje Mobel najavljuju “rigorozne” proteste

Preko 400 radnika “Krivaje Mobel” iz Zavidovića sutra će ponovo blokirati magistralnu cestu M17. Kako su kazali, uradit će to nakon što Vlada FBiH poslije roka od 48 sati nije ispunila njihove zahtjeve.

Radnicima koji od novembra prošle godine nemaju nikakva primanja nije isplaćena ni obećana finansijska pomoć u iznosu od po 200 KM, a popis imovine poduzeća još uvijek nije izvršen.

Iako je od raskida kupoprodajnog ugovora sa ortačkom grupom prošlo 15 dana niko od nadležnih nije se oglasio o nastavku procedure oko preuzimanja poduzeća. Radnici zahtijevaju da da im se uplati zdravstveno osiguranje kao i isplatu zaostalih plaća.

“Po svemu sudeći, doći će do blokade. Trenutno se još ništa ne zna koje vrste će biti te blokade. Prema nekim najnovijim saznanjima i informacijama, moglo bi biti još nešto rigoroznije. Ne smijem ništa više govoriti”, kazao je za N1 predstavnik Sindikata radnika “Krivaje Mobel” Besim Husić koji je večeras bio na razgovorima u Vladi FBiH.

“Ja sam na sjednici Vlade rekao da ima i gori džoker od blokade puta M17. Za tim potezima posežu radnici. Nadam se da do toga neće doći. Ne želim o tome ni da razmišljam. Ali, ako to radnici odluče ujutro, neka tako bude”, dodao je on.

(15)

Radnici Krivaje Mobel najavljuju “rigorozne” proteste

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-