Rade Putinu iza leđa? Ruska elita u tajnosti pregovara sa Zapadom o prekidu rata u Ukrajini

Visoko rangirani zvaničnik Rusije navodno je u tajnosti kontaktirao zapadne zemlje za pomoć kako bi se završila vojna operacija u Ukrajini, tvrde mediji.

 

 

Kako javlja britanski Mirror, tajni član elite oko predsjednika Rusije Vladimira Putina navodno je otkrio da je zvanični Kremlj u panici i očajnički želi da se okonča rat u Ukrajini.

 

 

Mediji navode da taj izvor nudi da se započnu pregovori kako bi se prekinula borbena dejstva.

 

 

Svjetski mediji ističu da se ovaj izvještaj našao među zapadnim obaveštajnim službama, a predstavnici smatraju da su bliski Putinovi savjetnici zabrinuti zbog štete koje su sankcije nanijele ruskoj ekonomiji.

 

 

 

 

Neki zvaničnici Kremlja takođe su zabrinuti zbog borbi koje predstavljaju veliki rizik, kao što su okršaji u blizini nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini, prenosi B92.

 

 

 

 

Mirror smatra da je kontakt najverovatnije uspostavljen sa američkom agencijom CIA ili sa nekim od zapadnih diplomata, a isti medij navodi da je to učinjeno Putinu iza leđa.

 

 

 

 

“Predstavnik Putinovog uskog kruga poslao je signal zapadu da postoji želja da se pokrenu pregovori.

 

 

Među elitom u Kremlju vladi panika”, prenosi Mirror i navodi da je izvor u pitanju anonimni insajder zvanične Moskve koji je “jedan od stubova režima u Rusiji”.

 

 

 

(Raport)

(1064)

Rade Putinu iza leđa? Ruska elita u tajnosti pregovara sa Zapadom o prekidu rata u Ukrajini

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-