PRIPROSTA SANJA VULIĆ “ODLIJEPILA” NAKON ŠTO JE LAZAR PRODANOVIĆ “UDARIO” PO SNSD-u: “Otkriće se sve”

Prodanović je između ostalog kazao kako nikada u životu s gorim ljudima nije radio i da ih interesuju samo njihovi lični interesi, a da je za stanje u Bratuncu kriva SNSD.

 

 

Članica SNSD-a Sanja Vulić stala je u odbranu ove stranke i predsjednika Milorada Dodika nakon jučerašnjeg govora njenog kolege, načelnika Bratunca Lazara Prodanović, u kojem je iznio niz kriminalnih radnji ove stranke.

 

 

Prodanović je između ostalog kazao kako nikada u životu s gorim ljudima nije radio i da ih interesuju samo njihovi lični interesi, a da je za stanje u Bratuncu kriva SNSD.

 

 

Vulić na to kaže da se u ovoj stranci znalo “da je Prodanović od onih koji su stalno na liniji sa strancima”.

 

 

“To je i sam dokazao kada je u maju primio osvjedočenog srbomrsca Michaela Murphyja, istog onog koji je naredio likvidaciju Milorada Dodika, čovjeka koji je Prodanoviću sve dao i ukazao mu maksimalno povjerenje”, kaže Vulić za Srnu.

 

 

Dodaje da Dodik i mnogi u SNSD-u znaju “ko su oni koji sjede u našim redovima, a na stalnoj su vezi sa stranim ambasadorima, pa čak i na njihovim platnim spiskovima.”

 

 

“Otkriće se sve, neki sami sebe, kao što je to učinio Prodanović, neke će otkriti vrijeme, a neke, otkrićemo mi”, istakla je Vulić.

 

 

Vratila se na sastanak Murphyja i Prodanovića u maju.

 

 

“Još tada se znalo da će uskoro nastupiti rasplet i da će Prodanović do kraja biti ogoljen, jer zadaci i nalozi koje ispostavljaju ambasade moraju se izvršavati u tačno zadato vrijeme, pa odatle i dobro plaćeni monolog “poštenog” doktora Lazara na sjednici Skupštine opštine Bratunac”, dodaje članica Predsjedništva SNSD-a.

 

 

Upitala ga je da li ga je sramota koliko je mandata bio poslanik i koliko puta je bio kandidat za razne pozicije, “zahvaljujući nikome drugom nego SNSD-u i Miloradu Dodiku”.

 

 

“Složiću se sa Vama da u SNSD ima korova, kao i u svakoj partiji, ali ako imate bar malo hrabrosti, recite onda otvoreno ko su ti ‘mafijaši’ i ko to Vas ucjenjuje? Budite do kraja ‘iskreni’, ako ste već najednom postali ‘hrabri’. Da li je moguće da ne vjerujete u zaštitu pripadnika MUP-a RS ili ne smijete da priznate da ste poslušnik svog nalogodavca Murpyha!? Šta Vam još treba u tim godinama što Vam Murphy može dati, kada ste sve dobili od SNSD-a? Da li želite da gradite još neku privatnu kliniku?”, upitala je Vulić.

 

 

Ona je navela da njena i mlađe generacija imaju puno pravo da se ljute jer svaka kandidatura Prodanovića, “politički aktivnog samo za svoj džep, jedna je propuštena prilika za mlade ljude, odane partiji i ideologiji SNSD-a.”

 

 

“Dok su takvi poput Vas, a ima ih još u SNSD-u, zauzimali pozicije u poslaničkim klupama, a sa druge strane pod plaštom partije i krijući se iza imena Milorada Dodika raznim izdajama sticali milione i obezbjeđivali sebe, svoju djecu i unučad, mi smo na terenu radili. Danas se pitam koliko ste puta zauzeli poziciju nekog mladog čovjeka koji je sebe davao partiji dok ste Vi prelazili iz fotelje u fotelju i punili svoje džepove, a da niste ni prstom mrdnuli za SNSD, za RS, za srpski narod”, kaže Vulić.

 

 

Smatra da je riječ “izvini” najmanje što Prodanović treba da kaže Dodiku, “jer dobrota predsjednika SNSD-a je takve nezahvalnike kakav je Prodanović održala sve ove godine na političkoj sceni.”

 

 

“Bez potpisa Milorada Dodika na glasačkom listu i SNSD-ovog slogana, Prodanović ne bi bio izabran ni za člana mjesne zajednice. Svaki glas koji je dobio, nije rezultat njegovog rada i truda, već SNSD-a i imena Milorada Dodika koji stoji iza svih nas. Jedino što mogu najiskrenije reći Lazaru Prodanoviću da ga žalim kada se doveo do toga da radi po nalogu Murphyja. Iako je istina sve što sam rekla i stojim iza toga, izviniću se Prodanoviću kad skupi hrabrosti i završi priču koju je počeo. Neka bude muško i ide do kraja, pa javno kaže ko su ‘mafijaši’ u SNSD, a ja ću ko je u stvari Prodanović”, na kraju je rekla Vulić.

 

(SB)

(602)

PRIPROSTA SANJA VULIĆ “ODLIJEPILA” NAKON ŠTO JE LAZAR PRODANOVIĆ “UDARIO” PO SNSD-u: “Otkriće se sve”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-