Prijete li nam to nove poplave? Najkritičnije bi moglo biti u ponedjeljak i utorak

Mnogi su očekivali snijeg – no izgleda da nam se približava obilna kiša, koje bi ponegdje moglo pasti i do 200 mm, pa je jasno da postoji opasnost i od poplava!

U svojoj prognozi za Balkan, popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, navodi kako se za vikend očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom, posebno u Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji gdje bi trebalo biti obilne kiše, a u Srbiji, i Kosovu očekuje  se manje kiše te duži suhi i stabilni periodi.

Prvi dio sljedeće sedmice!! Očekuje se oblačno s kišom, a u Crnoj Gori i Albaniji su mogući obilni pljuskovi s grmljavinama osobito tokom ponedjeljka. Relativno toplo za doba godine trebalo bi biti tokom ponedjeljka i utorka, zatim sredinom sedmice hladnije.

Kada je riječ o Hrvatskoj u prvom dijelu idućeg tjedna očekuje se oblačno s kišom, obilna kiša uz grmljavine očekuje se na Jadranu i dijelovima uz Jadran, posebno u ponedjeljak. Od srijede se, uz umjereno zahlađenje očekuje snijeg, u višem gorju.

U Bosni i Hercegovini se za vikend očekuje oblačno te opet toplije vrijeme, povremeno s kišom. Obilna kiša se očekuje na jugoistoku, jugu, jugozapadu i zapadu zemlje, a drugdje više suhog i stabilnog vremena, posebno na sjeveru i sjeveroistoku zemlje.

Prvi dio sljedeće sedmice u BiH također bi trebalo biti oblačno s kišom. Obilna kiša se očekuje u Hercegovini, zatim zapadu, jugozapadu i sjeverozapadu Bosne, posebno tokom ponedjeljka i noć na utorak te utorak jutro. Sredinom iduće sedmice, uz umjereno zahlađenje, snijeg se očekuje u višem gorju Bosne.

(34)

Prijete li nam to nove poplave? Najkritičnije bi moglo biti u ponedjeljak i utorak

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-