Poznat identitet bh. studenta koji je poginuo u Austriji

Devetnaestogodišnji Kristijan Pejić – Kiko iz Tuzle poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu Tauren (A10) u Austriji.

Saobraćajna nesreća sa tragičnim posljedicama dogodila se u gradiću Spittal an der Drau, objavio je listi Kurier, a prema navodima austrijskih medija Kristijan Pejić je pokušao preći autoput. U tom trenutku njega je udario kamion za čijim je volanom bio 32-godišnji vozač iz Bosne i Hercegovine.

Prema navodima austrijskih medija, Kristijan Pejić nalazio se u automobilu sa ujakom. Zaustavili su se na jednom od odmorišta pored autoputa, a u jednom trenutku Kristijan je pokušao preći cestu.

U udaru kamiona pretrpio je izuzetno teške tjelesne povrede, a preminuo je na putu do najbliže zdravstvene ustanove.

Pejić je u Tuzli završio Medicinsku školu i vijest o njegovoj tragičnoj smrti potesla je sve školske drugove, prijatelje i poznanike koji neopisivu tugu i bol za izgubljenim drugom izražavaju na društvenim mrežama.

“Još uvijek ne mogu povjerovati da te nema, da si nas napustio… Zašto uvijek najbolji i najfiniji ljudi stradaju? Zašto?”, napisao je jedan od Kristijanovih prijatelja.

Nakon što se obave sve neophodne procedure, tijelo Kristijana Pejića Kike bit će dopremljeno u Tuzli gdje će pronaći svoj vječiti smiraj.

(24)

Poznat identitet bh. studenta koji je poginuo u Austriji

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-