Tuču su dogovorili preko Instagrama, ne želim da njihova mama laže, to nije bila samoodbrana! Igrali su fudbala…

Neko ko rovi po kontejneru, radi na autopijaci i vozi bicikl od 30 KM sigurno nije mafijaš, kaže brat ubijenog Ronalda Osmanovića…

 

 

– Strah me za život, neću osvetu – ovim je riječima počeo svoju potresnu ispovijest Lejton Osmanović, brat Ronalda Osmanovića, koji je 26. avgusta ubijen u sarajevskom naselju Saraj-Polje (Vojničko Polje).

 

 

Postoje poruke

 

Policija je nekon zločina privela maloljetnog E.D., koji se sumnjiči da je nožem ubo u vrat Osmanovića 26. avgusta u sarajevskom naselju Saraj-Polje.

 

Lejton tvrdi da njegov brat nije bio mafijaš, kako to tvrdi porodica osumnjičenog.

 

– Neko ko radi na autopijaci, rovi po kontejneru i vozi bicikl od 20 ili 30 KM, sigurno nije mafijaš – kaže Lejton.

 

Sagovornik je iznio potresne informacije.

 

– Vidio sam kako moj brat leži mrtav u lokvi krvi, dok se taj momak drži za glavu. Da je bio u teškom stanju i komi, ne bi dan poslije bio pušten kući. Poslije sam saznao da je Silvijo skinuo duksericu kako bi zaustavio krvarenje, a i tada se maloljetnik nije zaustavio nego je krenuo na njega – u jednom dahu govori Lejton.

 

On kaže da sve što želi jeste da pravda izađe na vidjelo.

 

– Moj brat nije bio naoružan. Da je Bog dao pa da nije poslao fotografiju gdje se nalaze, ništa ne bi bilo… Imaju poruke u mobitelu Silvija. Dogovarali su se preko Instagrama, to nije samoodbrana. Ranije su na pijaci kupili nož i palicu. Ne želim da njihova majka laže na mog mrtvog brata. Njoj su obojica sinova živa, a moj brat je mrtav i niko ga vratiti ne može – rekao je Lejton.

 

 

Stižu informacije

 

Kako kaže, piju tablete, ne jedu i ne spavaju dva dana. Dodatno su uznemireni, jer do njih stižu razne informacije.

 

– Čuli smo da će, gdje god vide, ubiti Roma. Nedavno je na ulazu u ulici stajao vehabija pa se okrenuo i otišao. Strahujem za svoj život – poručuje Lejton.

 

 

Zajedno igrali fudbal

 

Lejton i njegov otac Rifet tvrde da je Ronald bio najbolji učenik, zbog čega je svojevremeno dobio i stipendiju, piše Avaz.

 

– Nije bio problematičan. Ranije nisu imali problem s tim burazerima, čak su fudbal igrali zajedno – kaže Lejton.

 

 

Saopćenje MUP-a KS

 

Nakon što je majka braće E.D. i D.D. izjavila da su njene sinove Ronald i Sivio i ranije napadali i da su oni to prijavljivali policiji, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je da im od roditelja “maloljetnih D. D. i E. D. nikad nije stigla prijava da su njihova djeca napadnuta od R. O. i S. D. po bilo kojem osnovu”.

 

Iz policije su naveli da se majka u tri navrata obraćala policiji zbog svađa i prijetnji njenim sinovima, ali da su se te prijave odnosile na druge osobe, a ne na Ronalda i Silvija.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

(1277)

Tuču su dogovorili preko Instagrama, ne želim da njihova mama laže, to nije bila samoodbrana! Igrali su fudbala…

About The Author
-