Pogledajte astronomske plate sarajevskih dikretora, profesora, dekana…

Šampion u plati u Kantonu Sarajevo jeste Samir Čaušević, dekan Fakulteta za saobraćaj koji mjesečno inkasira “tričavih” 7.300 KM dok na istom fakultetu kontroliše ni manje ni više već cijelih deset (10) predmeta što mu omogućava neviđen monopol nad ovim fakultetom. 

Slijede ga uposlenici Apoteka Sarajevo, Nedim Hrelja i Kemal Dževlan sa 5.700 odnosno 5061KM. Sjajna primanja, za redovno kritikovanje “bh.stvarnosti”, imaju i profesori Fakulteta političkih nauka Šaćir Filandra (6.012 KM) kao i profesor Salih Fočo koji inkasira “mizernih” 5.600 KM. Svakako profesorsku ergelu zastupa i dekan Pravnog fakulteta Borislav Petrović koji na mjesečnom nivou košta KS 5.800KM dok njegov kolega sa Fakulteta za kriminalistiku Nedžad Korajlić inkasira 5.000 KM.

Previše ne zaostaju ni Samim Konjicija (4.000 KM) sa Elekrtotehničkog fakulteta, Mustafa Hrasnica (4.300KM) sa Građevinskog fakulteta ili Muharem Avdispahić (4.019 KM) sa Univerziteta Sarajevo.

Kada su u pitanju “bolnički kapaciteti” platnih lista u KS, konjicu predvodi Rusmir Mesihović koji je, dok je direktorovao UKSC-om, mjesečno primao 5.600 KM što bi sada trebala primati Sebija Izetbegović koja je na čelu Opće bolnice “Prim.dr.Abdulah Nakaš” primala 4039 KM.

“Solidna” primanja ima i direktor Psihijatrijske klinike Omer Ćemalović (4157KM) dok Snježana Balta iz Zavoda za javno zdravstvo KS mjesečno košta KS 4.900 KM. Iz medicinske struke tu su još sa Medicinskog fakulteta Almira Džuvo-Hadžović sa primanjima od 4.700 KM te Davorka Završnik sa Farmaceutskog fakulteta i platom od 4.149 KM.

 

 

(42)

Pogledajte astronomske plate sarajevskih dikretora, profesora, dekana…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-