Počelo je! Američki komandosi stigli u Izrael, evo šta im je glavni zadatak!

Američki komandosi na terenu u Izraelu pomažu locirati više od 200 talaca koje su oteli pripadnici Hamasa iz Pojasa Gaze tijekom prekograničnog napada 7. listopada, rekao je pomoćnik američkog ministra obrane Christopher Meyer.

 

 

 

– Aktivno pomažemo Izraelcima da učine niz stvari – rekao je Mayer na konferenciji u Washingtonu, prenosi New York Times.

 

 

Najavio je da je glavna zadaća američkih specijalnih snaga pomoći Izraelu “identificirati taoce, uključujući one koji su američki državljani”.

 

 

New York Times: US commandos in Israel help locate hostages taken to Gaza Strip

 

 

Mayer je odbio reći koliko je američkih snaga za specijalne operacije trenutno u Izraelu.

 

 

Drugi američki dužnosnici rekli su The New York Timesu da je Ministarstvo obrane SAD-a poslalo nekoliko desetaka komandosa posljednjih dana, uz mali tim koji je 7. listopada boravio u Izraelu i provodio prethodno planiranu obuku.

 

 

Jutarnji list - Ako se izraelski premijer Netanyahu zaista odluči na taj potez, izbit će rat svih ratova!

 

 

Dužnosnici, koji su željeli ostati anonimni, rekli su da će se komandosi pridružiti članovima FBI-a, State Departmenta i drugim stručnjacima američke vlade u oslobađanju talaca, u dogovoru sa svojim izraelskim kolegama.

 

 

Američkim snagama za specijalne operacije nisu dodijeljene nikakve borbene uloge u Izraelu, ali se konzultiraju s izraelskim kolegama “o složenim zadacima koji predstoje” u Pojasu Gaze, rekao je Mayer.

 

 

www.kurir.rs/data/images/2023/11/01/07/3676548_col...

 

 

U razgovoru sa svojim izraelskim kolegom, američki ministar obrane Lloyd Austin naglasio je potrebu pažljivog razmatranja načina na koji izraelske snage izvode kopnene operacije u Pojasu Gaze, gdje Hamas održava složenu mrežu tunela ispod gusto naseljenih područja.

 

 

SAD savjetuje odgodu invazije na Gazu; Iranski zapovjednik: Napast ćemo Izrael ako bude potrebno - Večernji.hr

 

 

– Radit ćemo s njima koliko god je to moguće kako bismo im pomogli savjetima oko te vrste aktivnosti – rekao je Mayer.

 

 

Nekoliko zapadnih zemalja potajno je premjestilo male timove svojih specijalnih snaga bliže Izraelu, kako bi pomogli u svakoj potencijalnoj operaciji spašavanja i bili u blizini u slučaju velike evakuacije svojih građana iz Izraela ili Libanona, piše New York Times .

 

 

 

Jutarnji list - Hamas bi uskoro mogao osloboditi velik broj talaca?; Obratio se Netanyahu, Biden uputio rijetku kritiku Izraelu

 

(Informer)

(281)

Počelo je! Američki komandosi stigli u Izrael, evo šta im je glavni zadatak!

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-