PRIGOŽIN LAGAO ZA IME, GODINE I UMALO IZAZVAO RAT U RUSIJI: Upali u kancelariju dok je išao na Moskvu, evo šta je nađeno

Ruski bezbjednjaci su otkrili šta su pronašli u kancelariji prvog čovjeka ruske paravojske “Vagner”

 

 

U danu u kojem je plaćenička jedinica “Vagner” pod komandom Jevgenija Prigožina umalo izazvala građanski rat u Rusiji i krenula u marš na Moskvu, bezbjednosne snage Rusije su upale u njegove kancelarije i otkrile šta su tamo pronašle.

 

 

Prema prvim fotografijama, otkriven je i Prigožinov lažni pasoš, u kojem je navedeno da se zove Vladimir “Bobrov”, uz njegovu fotografiju i lažne podatke o datumu i mjestu rođenja, jer je navedeno da je rođen 27. januara 1956. u oblasti Tverskaja u blizini Moskve.

 

 

Lazni-pasos-i-ime-Jevgenija-Prigozina | Info | Svijet

 

 

Zapravo, on je rođen u Sankt Peterburgu 1. juna 1962. godine, kada se taj grad zvao “Lenjingrad”.

 

 

Prigožin je osamdesetih bio godinama u zatvoru zbog razbojništva na ulicama rodnog grada, potom je prodavao viršle i postepeno ušao u ugostiteljstvo.

 

 

ŠOKANTNO! PRIGOŽIN LAGAO ZA IME, GODINE I UMALO IZAZVAO RAT U RUSIJI! Bezbednjaci upali u kancelariju dok je išao na Moskvu! FOTO

 

 

Poslije niza godina postao je vlasnik elitnih restorana u Sankt Peterburgu u koji je predsjednik Rusije Vladimir Putin dovodio najviše zvanice, a potom se približio prvom čovjeku Ruske Federacije i formirao paravojnu formaciju, koja je učestvovala u ratu u Siriji i još tada bila optužena za zvjerska mučenja zarobljenika.

 

 

KO STOJI IZA POBUNE "VAGNERA"? Rusiji je trag "signal" američkog ambasadora, a OPTUŽNICA je pokrenuta protiv Prigožina!

 

 

U ratu u Ukrajini on je stupio u prvi plan prilikom osvajanja Soledara i pogotovo Bahmuta.

 

 

U subotu, poslije razgovora sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, on je zaustavio svoje jedinice u ofanzivi na Moskvu.

 

 

Slobodna Dalmacija - Kako je krenula pobuna Wagnerovaca: Prigožin je poludio zbog Putinovog zahtjeva. Nazvao je, mislili su da blefira...

 

 

Rekao je da je stao na 200 kilometara od glavnog grada Rusije, da bi spriječio krvoproliće dok su u Rostovu na Donu, koji su njegove jedinice zauzele, došle i čečenske snage Ramzana Kadirova – upravo da bi zaustavile Vagner.

 

 

Jutarnji list - Poznata sudbina Jevgenija Prigožina: Postignut je dogovor, ključnu ulogu odigrao je Lukašenko

(Novi.ba)

(270)

PRIGOŽIN LAGAO ZA IME, GODINE I UMALO IZAZVAO RAT U RUSIJI: Upali u kancelariju dok je išao na Moskvu, evo šta je nađeno

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-