OVE STVARI IZ ISTORIJE ZAHTEVAJU OBJAŠNJENJE: 10 čudnih i neobjašnjivih fotografija! O čemu se radi?

Može da bude teško da razmišljate decenijama ili vekovima unazad i zaista shvatite koko su se vremena promenila i koliko je zapravo tada život bio čudan.

Srećom, postoje fotografihje koje prikazuju neobične i čudne događaje koji su oblikovali svetsku istoriju.

1. Naočare Džona Lenona nakon ubistva.

Joko Ono nedavno je postavila ovu morbidnu staru fotografiju na svoj Tviter nalog. To su Lenonove krvave naočare od dana kada je ubije 1980. godine.

2. Lindon B. Džonson i njegov auto koji ide po vodi.

Vidite ovog čoveka koji “vozo” ovaj auto? To je Predsednik Lindon B. Džonson davne 1965. godine. On je obožavao da plaši goste na svom ranču tako što je ovim autom “uletao” pravo u jezero.

 

3. Karneval Kju Kluks Klana
Ovo nije noćna mora. Ovo je prava fotografija Kju Kluks Klana koji uživaju na karnevalu u Kanon Sitiju, Kolorado 1925. godine. Koliko su mogli da se zabave sa tim kapuljačama na glavi?

 

4. Hitler pre i posle

Tokom Drugog svetskog rata, ljudi su se plašili Hitlera. Iako je imao specifičan pogled i izgled, Tajna služba Amerike pokazala je (na slici levo) kako je Hitler mogao da izgleda da je promenio imidž, 1944. godine.

5. Ronald MekDonald, 1963. godine

Ako ste mislili da je Mekdonaldova maskota, Ronald, sada jeziv, pogledajte onda kako je izgledao 1963. godine. Ova slika će vas proganjati.

6. Žensko streljaštvo, 1908. godine

Žene su imale vrlo zanimljivu garderobu tokom takmičenja u streljaštvu 1908. godine na Londonskim Olimpijskim igrama. Nažalost, ovo nije izgledalo kao neki popularan događaj, bar sudeći po praznim tribinama.

 

7. Testiranje pancira

Neko je morao da testira prvi neprobojni prsluk zar ne? Ovaj hrabri čovek “primio” je jedan za tim i namerno je upucan, u ime nauke i industrije.

 

8. Prva fotografija Abrahama Linkolna

Ovgo je najranija poznata fotografija Abrahama Linkolna iz otprilike 1846. godine. Bez njegovog prepoznatljivog cilindra i brade, verovatno ga niste ni prepoznali.

 

9. Če Gevara i Fidel Kastro

Iako je Če Gevera viđen kao simbol buntovništva, a Fidel Katsro kao tiranin, obojica su radila zajedno kako bi napravili Kubansku revoluciju 1956. godine.

 

10. Elvis Presli u vojsci

Ne, ovo nije fotografija sa nekog filmskog seta. Verovali ili ne, Elvis je služio u američkoj vojsci 1958. godine. To nije bio ni potez za javnost. On je vreme u vojsci shvatio vrlo ozbiljno i proveo je 2 godine boreći se za svoju zemlju.

(252)

OVE STVARI IZ ISTORIJE ZAHTEVAJU OBJAŠNJENJE: 10 čudnih i neobjašnjivih fotografija! O čemu se radi?

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-