OTAC NE MOŽE GOVORITI NAKON ŠTO JE SINOĆ IZGUBIO SINA: A ocu povrijeđenih u nesreći danas pukla guma na istom mjestu…

Nakon što je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć na magistralnom putu M4, Doboj-Teslić u naselju Kraševo kod Tešnja, poginuo Smajo Dubravac (19) iz Kraševa, a povrede zadobili brat i sestra  Edin i Selma Ogrić, istraga o ovoj nesreći još traje.

 

Vozilom Opel u trenutku nesreće upravljao je Dragan Krajina (52) matičar iz Usore.

Naša je ekipa na mjestu nesreće naišla na nesvakidašnjni prizor. Na istom mjestu gdje se sinoć dogodila nesreća Salki Ogriću, ocu Edina i Selme, koji su povrijeđeni u nesreći, iznenada je pukla guma.

Zatičemo Edina i Salku dok pokušavaju promijeniti točak. Edin je otpušten iz bolnice i nema povreda zbog kojih bi morao biti zadržan na posmatranju.

– Samo Bog je sačuvao ovu djecu. Selma ima prijelome lijeve potkoljenice, ugruhana je u predjelu abdomena i grudnog koša, a trenutno oko vrata nosi langetu i doktori je promatraju. Niko od nas još ne vjeruje da našeg Smaje nema, ispričao nam je Salko Dubravac.

Edin ne može govoriti. Još s nevjericom vrti glavom  ne prihvatajući činjenicu da njegovog druga, komšije i kolege iz KUD “Pobjeda” iz Tešanjke sa kojim su se sinoć vraćali s probe, više nema.

 

TUGA U KRAŠEVU. Pred kućom Salke Dubravca mnogo automobila. Velika tuga pritisnula je cijelo Kraševo. Otac Salko, skrhan bolom, ne može govoriti. Radi  kao čuvar u firmi “MBA” u Tešanjki. Tu je zaposlio i sina Smaju kada je završio zanat u Tešnju. Ime mu je dao po bratu koji je poginuo u ratu i kojeg nikad nije pronašao.

– Salko je pouzdan, pošten i kvalitetan radnik. Njegov sin, rahmetli Smajo, bio je isti takav. Vrijedan i pouzdan, spreman da uči i poštuje starije. Učinit ću sve što mogu da porodici budem pri ruci u ovim teškim trenucima, kazao nam je Murvet Bajraktarević, vlasnik firme.

 

 

Izvor: Avaz.ba

(2932)

OTAC NE MOŽE GOVORITI NAKON ŠTO JE SINOĆ IZGUBIO SINA: A ocu povrijeđenih u nesreći danas pukla guma na istom mjestu…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-