OŠTRA ERDOGANOVA KRITIKA: “Teroristi su prihvaćeni u gotovo svim zemljama Evrope; Dok uništavamo gnijezda terora…”

(…) članovi terorističkih organizacija otvoreno su za sebe postavljali kampove u nekim drugim zemljama.

 

 

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan oštro je kritizirao evropske i zapadne zemlje koje štite terorističke organizacije, uključujući PKK i FETO, javlja Anadolu Agency (AA).

 

 

“Dok uništavamo gnijezda terora, članovi terorističkih organizacija otvoreno su za sebe postavljali kampove u nekim drugim zemljama. Ubice koje su prolile krv naših građana su prihvaćene u gotovo svim zemljama Evrope, a posebno u kampu Lavrion u Grčkoj. Oni tamo mogu slobodno da šetaju“, rekao je Erdogan na skupu u sjedištu vladajuće turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari.

 

 

Ove Erdoganove izjave uslijedile su dan nakon što je jedan policajac ubijen, a drugi povrijeđen u terorističkom napadu PKK-a na policijsku stanicu u južnoj turskoj provinciji Mersinu.

 

 

“Teroristi predstavljaju prijetnju miru i sigurnosti i zapadnih zemalja koje štite terorističke grupe“, upozorio je Erdogan i rekao da očekuje da sve zemlje, a posebno turski susjedi, preduzmu neophodne mjere protiv terorističkih organizacija.

 

 

O vojnim aktivnostimau Grčke Erdogan je kazao da Turska vrlo dobro zna namjere onih koji su provocirali Atinu.

 

 

“Oružje nagomilano u Zapadnoj Trakiji i na ostrvima za nas ne znači ništa jer je naša moć daleko iznad njih, ali podsjećamo vas da ovo znači prikrivena okupacija“, poručio je Erdogan.

 

 

 

 

Prethodno su dronovi turske vojske zabilježili da je Grčka, kršeći međunarodno pravo, rasporedila oklopna vozila na egejskim ostrvima Midilli (Lesvos) i Sisam (Samos).

 

 

Erdogan je rekao da Turska ne želi da Egejsko i Mediteransko more budu zamućeni ljudskom krvlju, suzama ili neprijateljstvom.

 

 

“Svim srcem želimo mir i spokoj“, zaključio je Erdogan.

 

 

 

(AA)

(663)

OŠTRA ERDOGANOVA KRITIKA: “Teroristi su prihvaćeni u gotovo svim zemljama Evrope; Dok uništavamo gnijezda terora…”

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-