OPREZ, NIŠTA NE POTPISUJTE: Hrvatica objasnila kako zakonski NE cijepiti dijete zbog upisa u školu! (FOTO)

Ako učinite ovako, ne mogu vas tužiti, ne mogu vas gnjaviti, ne mogu vas izvesti na sud, ne mogu ništa.

 

Velik broj roditelja u Hrvatskoj i nakon suludih zakonskih obveza koje vas prisiljavaju da u svoje dijete ubrizgavate nešto potpuno strano i nepoznato, uspijevaju izbjeći cijepljenje. Da bi to uspjeli na ‘zakonski’ način, potrebno se dobro informirati, a glavno pravilo je NIŠTA NE POTPISIVATI. Na to je upozorila jedna Hrvatica koja je uspjela bez cijepljenja upisati dijete u školu, a učinila je to jer joj dijete ima reakcije na cijepljenje koje nijedan liječnik ne želi prijaviti. Na Facebook stanici namijenjenoj roditeljima koji ne žele cijepiti svoju djecu razradila je svoju strategiju i priložila dokumente koji mogu pomoći roditeljima koji ne znaju kako izbjeći cijepljenje unutar zakona. Jedno je sigurno, ako tražite odgovore o cjepivu, nitko vam to neće dati, iako ih po zakonu morate dobiti.

Što čeka roditelje koje su odbili cijepiti dijete prilikom upisa u Osnovnu školu i kako sam ja postupila po tom pitanju:

Starijeg sina, na sistematskom pregledu prije upisa u prvi razred odbila sam cijepiti, doktorici sam navela svoje razloge, odnosno prijavila sam neželjene reakcije koje sam primijetila nakon sto smo ga cijepili protiv DTP-a (osip na obje nadlaktice, kronični kašalj koji još uvijek traje, bol u koljenima, kasnije problem s govorom i razumijevanjem, natečene žlijezde) koje  niti jedan od ovih pedijatar nije prijavio.

Mjesec dana nakon što je počela školska godina, dobili smo telefonski poziv iz doma zdravlja da trebam donijeti dijete na cijepljenje. Odgodila sam cijepljenje, a za razlog iskoristila prehladu djeteta. Slijedio je još jedan telefonski poziv i još jednu odgodu s moje strane.
U veljači smo zaprimili pismeni poziv da donesemo dijete na cijepljenje protiv ospica, rubeole i jos nečega… u protivnome kaznit će nas novčanom kaznom i dijete svakako cijepiti..

Ponovno sam spremila izjavu o odgodi cijepljenja kao što sam spremila i za mlađeg sina uz malu izmjenu. Pitanja o cjepivu sam sročila prema sadržaju cjepiva koje treba primiti te dodala i izjavu o zabrani izdavanja povjerljivih podataka.

Što treba znati svaki roditelj koji se odluči  ne cijepiti svoje dijete:
INFORMIRATI SE!, znati koja su Vaša prava i ne dati se zastrašiti.

Isprva, doktorica je odbila primiti moju pismenu odgodu uz obrazloženju da je ona tu da liječi, a ne da odgovara na glupa pitanja roditelja, na što sam ja uzvratila da je moje zakonsko pravo, a njezina zakonska obveza odgovoriti mi na pitanja koja su vezana uz cjepiva i sigurnost cijepljenja… Upozorila sam je da se uz moju pismenu odgodu nalazi i izjava u kojoj ja izričito zabranjujem da se dijele dalje osobne informacije maloljetnog djeteta bez moje pismene suglasnosti.

Neću ići u detalje, ukratko, doktorica  je isprintala već spremljene odgovore, rekavši da je tu sve sto mene zanima (iako nije dotakla moje dokumente niti pročitala niti jedno moje pitanje) .. na kraju “dogovorile” smo se da će ona prihvatiti moju odbijenicu, ako ja prihvatim isprintane i spremljene odgovore.. Uz to isprinatala je nekakvu izjavu koju je zahtijevala da ja potpišem. Roditelji OPREZ!! NE POTPISUJTE NIŠTA! Ja sam uzela izjavu te napisala da odbijam potpisati papirić koji nije službeni obrazac Hrvatske liječničke komore (više o ovome možete saznati nahttp://zvono-istine.org/nova-strategija-cijepljenje/)

Jako bitno je da znate da cijepljenje ne možete odbiti jer je obvezno Zakonom!

Suština ovog dijela strategije je da vi nikada niste potpisali ništa, nego ste KONSTANTNO u uvjetnom pristanku na cijepljenje (ne odbijate cijepljenje, samo ga odgađate do zaprimanja informacija). Ne mogu vas tužiti, ne mogu vas gnjaviti, ne mogu vas izvesti na sud, ne mogu ništa – jer vaš odgovor je uvijek isti, ako se suočite s prijetnjama ili izazovima organskih robota:

”U čemu je problem? Čim dobijem podatke od vas koji su mi nužni da bih bio informiran o zahvatu, ja ću zahvat ili prihvatiti ili odbiti. Ja još uvijek čekam podatke i nisam ja kriv zbog šlampavosti vaših službi. Dok mi ne dostavite tražene podatke, kako da ja kao odgovoran roditelj donesem bilo kakvu odluku? Hvala lijepa i doviđenja”, napisala je majka na Facebook stranici Roditelji koji ne žele cijepiti djecute priložila fotografije strategije.

 

dokument1 741x1024_compressed dokument2-745x1024_compressed dokument3-745x1024_compressed dokument4-745x1024_compressed dokument5-745x1024_compressed

(24)

OPREZ, NIŠTA NE POTPISUJTE: Hrvatica objasnila kako zakonski NE cijepiti dijete zbog upisa u školu! (FOTO)

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-