Odlikašica zamalo suspendovana zbog ove odjevne kombinacije. Vidite li vi problem?

Jednog hladnog jutra, Madyson Fields iz Michigana obukla je sivi pleteni džemper i crne hlače te nabacila debeli pleteni šal na sebe.

 

 

Ova kombinacija, koja po mnogima nije ništa posebno, izazvala je kontroverze nakon što je učenici osmog razreda u školi rečeno da je njena odjeća neprimjerena za nošenje u blizini muških učenika.

 

“Mojoj je kćeri nastavnik u osnovnoj školi Marshall Public School rekao da cijeli dan ometa dječake. Moja kći, odlična učenica prozvana je pred cijelim razredom i rečeno joj je da dječaci zure u nju. Da nisam bila kod kuće, cijeli bi dan provela u suspenziji. To je naprosto pogrešno”, tvrdi njena majka Brooke prema pisanju Battle Creek Enquirera.

 

S druge strane, ravnatelj škole David Turner napisao je u priopćenju da su tvrdnje Brooke Fields netačne te da bi učenici bilo dopušteno da se vrati na nastavu nakon rasprave o njenoj odjeći. Dodao je da se nastavnik obratio Madison nasamo kod svog stola te ju je poslao da provjeri sa školskom administracijom krši li njena odjevna kombinacija pravila odijevanja te škole.

 

odjevna-kombinacija

 

Problem je nastao zbog njenih hlača, koje su izdaleka sličile tajicama. Brooke Fields tvrdi da je njena kći nosila hlače, a ravnatelj Turner ističe da je osoblje škole nedavno razgovaralo s učenicima i pojasnilo im da mogu nositi tajice, no samo uz odjeću koja ih prekriva do polovice bedara. Dodao je da su već razgovarali s Madison o njenoj odjeći te da je njena odjeća mogla ometati dječake u razredu.

 

“Smatram svoju kćer odgovornom za njene postupke, kao što druge smatram odgovornima za njihove. Moja namjeran nije bila napasti školu Marshall, jer sam ponosna majka njihove učenice. Vidjela sam da je mojoj kćeri učinjena ogromna nepravda, a to nije prvi put da joj je upućen takav komentar. Naučila sam je da se bori s nedaćama i da slijedi pravila. Ako ih je prekršila, zaslužuje kaznu. Također sam je naučila da se zauzme za sebe i za druge kad vidi da je nešto pogrešno “, napisala je njena majka nakon svega.

(706)

Odlikašica zamalo suspendovana zbog ove odjevne kombinacije. Vidite li vi problem?

| Foto/Video, Skandal, Slider |
About The Author
-