OBDUKCIJA POKAZALA STRAŠNI UZROK SMRTI 20-GODIŠNJE DJEVOJKE U HITNOJ: Nije se liječila, a imala bolest štitnjače

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Livnu Darko Božić kazao je u izjavi za Fenu kako je isključena mogućnost greške doktora nad preminulom 20-godišnjom K.P. iz Podgradine kod Livna.

Ovu informaciju je tužitelj prenio zbog glasina koje su počele kružiti Livnom kako je odgovornost za smrt 20-godišnje djevojke na osoblju Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Livnu.

Šta je izazvalo smrt djevojke koja je kasno sinoć oko 23.30 sati radi pružanja medicinske pomoći došla na Odjel hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno gdje je ubrzo i preminula, pokazala je obdukcija u mrtvačnici Kantonalne bolnice u Livnu.

Naime, obdukcija nad tijelom 20-godišnje K.P. iz Podgradine kod Livna pokazala je da je smrt nastupila usljed posljedice poremećaja rada srca uzrokovanim trovanjem hormonima štitnjače, izjavio je Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Hercegbosanske županije.

Po njegovim riječima, preminula djevojka je od bolesti štitnjače dugo bolovala, a nije je liječila, što je dovelo do fatalnog stanja za nju.

“Dobivenim informacijama od patologa isključena je bilo kakva kaznena odgovornost treće osobe za smrt 20-godišnjakinje u Livnu”, kazao je Vrdoljak.

Djevojka je kasno sinoć, oko 23.30, radi pružanja pomoći ljekara došla na Odjel hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Livno. Tokom ukazivanja pomoći oko 23.40 došlo je do zdravstvenih komplikacija što je imalo za posljedicu da je djevojka preminula u prostorijama zdravstvene ustanove.

Bila je i otvorena istraga u koju su bili uključeni i doktorii te zdravstvene ustanove.

Prema navodima MUP-a Hercegbosanskog kantona, tokom ukazivanja medicinske pomoći oko 23:40 sati došlo je do zdravstvenih komplikacija, što je imalo za posljedicu da je dvadesetogodišnjakinja preminula u prostorijama spomenute zdravstvene ustanove.

(63)

OBDUKCIJA POKAZALA STRAŠNI UZROK SMRTI 20-GODIŠNJE DJEVOJKE U HITNOJ: Nije se liječila, a imala bolest štitnjače

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-