Nešto čudno se dešava na nebu iznad Amerike, da li su u sve umiješani i Rusi?

Stručnjaci su nedavno ustvrdili da su misteriozne vatrene kugle koje bljeskaju nebom u dijelovima Sjedinjenih Država možda ruske rakete.

 

 

Kako je precizirano u izvješću The Suna, nebeski “pljusak” je padao u večernjim satima utorka, iako su neki stručnjaci za meteore istakli da bi onozemaljsko viđenje moglo biti komadići starog rezervoara goriva.

 

Osim toga, Američko meteorsko društvo moglo je dokumentirati 29 izvještaja o padajućim vatrenim kuglama koje su počele letjeti nebom oko 22 sata.

 

Stanovnici Montane, Idaha, Wyominga i Oregona zabilježili su nadrealni susret. Jedna od stanovnica Montane rekla je da je mislila da je kretanje avion sve dok nije bljesnuo mnogo puta i raspao se u komade.

 

 

Spremnik za gorivo stare ruske rakete

 

Izvještaj NBC Montane navodi da su bijeli oblaci i trag pare ostali vidljivi gotovo 15 minuta nakon. Zatim je Američko društvo za meteore primilo tri videa i šest fotografija divlje pojave.

 

U međuvremenu, izvještaj Spaceweather.com navodi da objekti nisu bili meteori. Ovo je možda bio rezervoar goriva stare ruske rakete.

 

Prije eksplozije u Montani, web stranica Ministarstva odbrane SAD-a Space Track nakratko je objavila poruku Trajectory Impact Prediction ili TIP poruku za objekt poznat kao “BREEZE-M DEB (TANK.).”

 

Internetska stranica Space Track predviđala je da će rezervoar goriva pasti u Zemljinu atmosferu; približno ista viđenja zabilježena su i u SAD-u.

 

 

Orbita oko Zemlje

 

U biti, rezervoar goriva vrtio se oko Zemlje gotovo desetljeće, navodi se u sličnom izvještaju Kurii007.

 

 

 

 

Bio je to dio rakete koja je 8. decembra 2012. poletjela s ruskog geostacionarnog komunikacijskog satelita Yamal 402, navedeno je u izvještaju navedene web stranice.

 

Nedavni porast solarne aktivnosti ubrzao je njegovo orbitalno propadanje, konačno ga srušivši u vatrenoj egzibiciji. Američko meteorsko društvo izvijestilo je da su promatranja iz Montane prevladavala u okruzima Bitterroot Valley, Livingston i Park, Great Falls, Helena, Pray i Lincoln.

 

Stanovnici Idaha prijavili su viđenja u Twin Fallsu, Shelleyju, Stanleyu, Rexburgu i Idaho Fallsu. Bilo je izvještaja i istočno od Oregona.

 

 

Šta uzrokuje vatrene kugle na nebu?

 

Prema NASA-i, vatrene kugle bile su dosta u vijestima posljednja dva desetljeća jedna je uočena u područjima Illinoisa, Indiane i Michigana jedne ponoći u martu 2003.

 

Vatrena je kugla prostrujala nebom i eksplodirala u jarkom bljesku. Međutim, što je uzrokovalo vatrene kugle i koliko su se često događale bio je misterij.

 

Vatrene lopte su zapravo samo veliki meteori, rezultat meteoroida koji padnu u Zemljinu atmosferu i izgore.

 

Štaviše, stijena koja je izazvala takozvanu “Chicago Fireball” 2003. vjerovatno je bila mala svemirska stijena široka otprilike jedan ili dva metra.

 

Dok je padala u atmosferu, gigantska vatrena kugla se zagrijala i na kraju se raspala na otprilike 500 fragmenata. Takvi su fragmenti pali na tlo, pogađajući kuće, vozila i ceste, ali ne i ljude.

 

Vatrene lopte i meteori su česta pojava. Objekt promjera oko jednog metra ili masivniji udari u Zemljinu atmosferu otprilike 40 puta godišnje.

 

Malo ih je ipak uočeno, jer se vatrene kugle obično pojavljuju iznad nenaseljenih mjesta umjesto iznad velikih gradova poput Chicaga.

 

Povezani izvještaj o misterioznim vatrenim kuglama na nebu prikazan je na WXYZ-Detroit YouTube videu ispod:

 

 

 

(Raport.ba)

(1707)

Nešto čudno se dešava na nebu iznad Amerike, da li su u sve umiješani i Rusi?

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-