GLEDAJ OD ČEGA ŽIVIŠ: Dodik se konačno okrenuo poljoprivredi – “Radite, sijte…”

Slatkorječiv je bio danas.

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da je ponosan na ono što je Republika Srpska do sada izdvojila za podršku poljoprivredi i najavio nastavak stimulisanja agrara.

 

 

“Radite, sijte, a mi ćemo obezbijediti podršku agraru i nećemo dozvoliti da budete u minusu i da vaša proizvodnja propadne.

 

 

 

 

Trebamo pomoći i tu smo da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima”, rekao je Dodik na sastanku sa poljoprivrednicima u Bijeljini kojem se odazvalo više od stotinu domaćih proizvođača hrane.

 

 

 

 

“Vi nećete raditi ispod cijene ni iduće godine, usmjeravat ćemo podsticaje i to je najodgovornije što možemo da učinimo”, istakao je Dodik nakon što je saslušao probleme, ali i pohvale semberskih poljoprivrednika.

 

 

Prema njegovim riječima, proizvodnja hrane je globalno postala najvažnija za društvo i samo one države koje imaju dovoljno hrane mogu da računaju na stabilnost, a Republika Srpska ima zemljište i klimu kao dobre pretpostavke.

 

 

“Mir, sigurnost, energija i hrana su danas važni za svako društvo i mi to u Republici Srpskoj obezbjeđujemo”, poručio je Dodik.

 

 

 

 

Najava podrške poljoprivrednicima pozdravljena je aplauzom, a on je izrazio spremnost da se nađe dobro rješenje i za problem davanja zemlje u zakup na koji su ukazali, te rast podsticaja koji bi obezbijedio izvjesnost rada u agraru, prenosi Srna.

 

(SB)

(234)

GLEDAJ OD ČEGA ŽIVIŠ: Dodik se konačno okrenuo poljoprivredi – “Radite, sijte…”

About The Author
-