Ne upadajte u zamke: Ove poklone žene žele za Valentinovo

Kada god pomislite na Valentinovo, to dođe nešto kao “minsko polje” za poklone. Možete proći bez problema, ali možete i žestoko pasti i “obezbijediti” sebi sate i sate objašnjavanja, koje prerasta u pravdanje, a okončava sa noćnom morom.

Vječno pitanje je kako pronaći idealan poklon koji će na savršen način oslikati ljubav, prijateljstvo i posvećenost?

Da imamo odgovor na to pitanje, vjerovatno bismo imali i neku od Nobelovih nagrada, ali ako ništa – uvijek možemo sastaviti listu stvari koje vam mogu poslužiti kao ideja kako da usrećite voljenu osobu.

Nemojte nikada zaboraviti da je danas vrijeme najdragocjeniji poklon. Kvalitetno provedeno vrijeme sa osobom, lijepa iskustva i znaci pažnje su ono što bi trebalo usrećiti obje strane, ali – nikad se ne zna, jer 100 ljudi znači i 100 ćudi.

Poslužite se listom prijedloga, i 14. februar iskoristite da nekome uljepšate dan. Ono što je dobro, jeste da lista prijedloga može koristiti i kao “korak po korak” metoda kako da svojoj voljenoj osobi priuštite nezaboravan dan, no za to je potrebno mnogo stvari da se poklopi, ali i to da ste neko vrijeme štedjeli novac – kako bi 14. februara bili “partner iz snova” (li filmova).

Isto možete napraviti i za 8. mart, njen rođendan, godišnjicu veze/braka i slične praznike koje muškarci “vole” da zaborave.

1. Očistite kuću/stan
Ipak je to mjesto gdje sve počinje i završava.

2. Čaša vina neka je uvijek do pola puna/To se najbolje postiže sa članskom kartom vinskog kluba
Piće prije nego krenete vani uvijek dobro dođe, samo se potrudite da neka boca ostane i po povratku.

3. Kupite joj ili njemu karte za omiljenog izvođača/bend
Mi na Balkanu smo uskraćeni za superstare, ali vjerujemo da se u relativnoj blizini uvijek dešava nešto što partnera može obradovati, i to po poprilično pristupačnim cijenama.

4. Počastite je sa večerom od pet zvjezdica/Skuhajte joj večeru od pet zvjezdica
Ovo bar nije teško za shvatiti.

5. Kupite bijeg za vikend
Telefon na “silent” bez interneta, mailova, obaveza i sličnih stvari koje uzrokuju stres. Lokacija nije bitna, bitno je samo da u krugu od 100 kilometara ne poznajte nikoga.

6. Nakit nikada nije loša ideja
Još jedna od stvari kojoj objašnjenje nije potrebno.

7. Šminka/Kozmetika i kutija čokolade
Jedna od stvari koja vam prva padne na pamet kada razmišljate o poklonu. Ogrlica, naušnice, prstenje, sat…To su pak neke stvari u kojima morate partnera poznavati “u dušu” jer se vrlo lako možete prevariti i napraviti “noćnu moru” od Valentinova. To je ono u uvodu pomenuto “minsko polje”.

8. Podarite joj nešto najdragocjenije na svijetu: Vaše vrijeme
Na koncu, sama činjenica da ste se odlučili na to da obilježite praznik sa voljenom osobom znači da vam je stalo. Pokloni su sekundarna stvar. Vrijeme je najdragocjenije u vremenu u kojem živimo.

(42)

Ne upadajte u zamke: Ove poklone žene žele za Valentinovo

| Magazin, Slider, Vijesti |
About The Author
-