„NE KAŽE SE ZAJEDNIČKI, NEGO DRŽAVNI NIVO…“: Burne reakcije na društvenim mrežama, a onda je Dodik ukinuo komentare…

Nakon Dodikove objave uslijedile su burne reakcije, no onaj ko je zadužen za njegov Twitter profil, ubrzo je ukinuo mogućnost komentiranja.

 

 

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon sastanka vladajuće koalicija na državnom nivou.

 

 

Naime, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i lider SNSD-a Milorad Dodik, koristi svaku priliku kako bi negirao državu Bosnu i Hercegovinu, koristeći termin „zajedničke institucije“ i „srpski član Predsjedništva BiH“, iako je zakon jasan po tom pitanju i postoje samo “državne institucije” i “član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda”.

 

 

Nakon Dodikove objave uslijedile su burne reakcije, no onaj ko je zadužen za Dodikov Twitter profil, ubrzo je ukinuo mogućnost komentiranja.

 

 

 

 

Na sastanku političkih lidera stranaka partnera u vlasti na zajedničkom nivou dogovoreno je da će 22. augusta biti održana sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH na kojoj će biti doneseni važni zakoni i da će do tada biti popunjen i Savjet ministara.

 

 

Izlazimo iz perioda velike galame i imamo dogovor. Biće formirane i radne grupe u pogledu svih segmenata pravosuđa, koje će imati zadatak da predlože nova zakonska rješenja, poručio je Dodik na Twitteru sinoć nakon sastanka u Sarajevu.

 

 

Nešto ranije Dodik je po uzoru na strateškog partnera Dragana Čovića održao sastanak sa ambasadorima i generalnim konzulima BiH srpske nacionalnosti, nakon čega su uslijedile reakcije, ali su i ovoga puta komentari ubrzo onemogućeni.

 

 

 

 

Zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović razgovarao sam s novoimenovanim ambasadorima i generalnim konzulima BiH iz Republike Srpske.

 

 

Upoznali smo ih o složenosti aktuelne situacije, različitim mehanizmima pritisaka i pokušajima delegitimizacije Srpske.

 

 

Uvjeren sam da će srpske diplomate zastupati interese i spoljnopolitičke stavove Republike Srpske u skladu s izvornim postulatima Dejtonskog sporazuma, poručio je Dodik.

 

(SB)

(1804)

„NE KAŽE SE ZAJEDNIČKI, NEGO DRŽAVNI NIVO…“: Burne reakcije na društvenim mrežama, a onda je Dodik ukinuo komentare…

About The Author
-