Nakon 87 godina pronađen skriveni izvještaj o Al Caponeovom masakru

Jedan od najkrvavijih događaja u historiji Chicaga dogodio se upravo na Valentinovo. Bilo je to 1929. godine, a iza ‘Krvavog Valentinova’, kako ga nazivaju, bio je jedan od najpoznatijih mafijaša na svijetu, Al Capone.

Al ‘Scareface’ je odlučio zaustaviti bandu koju je vodio George ‘Bugs’ Moran. Obučene u policajce, svoje je ljude poslao Moranu, a on sam je nekoliko dana prije otputovao u Miami. Iako su svi znali tko stoji iza ovog napada, Al Capone je imao čvrst alibi i nikada nije optužen masakr na Valentinovo. Tog 14. februara 1929., u garaži u Lincoln Parku ubijeno je sedam muškaraca, od kojih je pet radilo za Morana. 

No, 87 godina kasnije otkriveni su dokumenti s detaljima autopsije ubijenih i ispitivanja svjedoka, koji su bili skriveni u metalnoj kutiji u skladištu, a oni bacaju jedno novo svjetlo na najkrvaviji događaj u mafijaškoj povijesti Chicaga. Za to je zaslužan James Sledge, glavni okružni patolog. Iako je dobar poznavatelj lokalne historije,  za Chicago Sun-times je kazao kako je osjetio ledeni znoj na leđima kada je otkrio skrivene dokumente. 

‘Izvještaj je vrlo živopisno i  detaljno opisuje ono što se dogodilo’, kazao je. Ubijeni su bili doslovce raskomadani izrešetani mecima, a na poprištu događaja pronađeno je čak 160 futrola u kojima se nalazilo streljivo za automatske puške. 

Nakon 87 godina pronađen skriveni izvještaj o Al Caponeovom masakru

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-