MILAN MILIČEVIĆ UPOZORAVA: “Upitno je bilo ponašanje brojnih političkih predstavnika koji su tokom godina činili sve da…”

“Blagi sam optimista da zaista otvaranje pregovora sa Evropskom unijom može značiti polaznu tačku napretka za ovu zemlju i njene građane”, poručio je on.

 

 

 

Odluka Evropskog savjeta o početku pregovora BiH sa EU značajna je vijest za građane Bosne i Hercegovine i još jedan korak bliže članstvu u Evropskoj uniji.

 

 

 

Ipak početak pregovora bez datuma otvaranja pregovora i pregovaračkog okvira govori da nam je praktično poklonjen ovaj korak a da je članstvo u EU prilično daleko, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

 

 

 

“Otvaraju nam se značajna pristupna sredstava koja u narednom periodu treba iskoristiti za unapređenje kvaliteta života građana u zemlju, razvoj infrastrukture i nasušno potrebne reforme gotovo svih sektora, od obrazovanja i zdravstva do digitalizacije i inovacija”, poručio je Miličević.

 

 

 

On kaže da opredjeljenost svih naroda u BiH i prepoznatljivost važnosti evropskog puta za sve u BiH nikada nisu bili upitni.

 

 

 

“Ipak upitno je bilo ponašanje brojnih političkih predstavnika koji su tokom godina činili sve da zakoče evropski put i reforme a danas se kite lentom lidera evropskih integracija i nude za glavne pregovarače u postupku pregovora”, poruka je predsjednika Srpske demokratske stranke.

 

 

 

Bosna i Hercegovina, kaže on, ne može se primaći na ni jedan pedalj članstvu u Evropskoj uniji sa trenutnom postavom lidera koji vrše vlast u državi jer su upravo ti ljudi zaslužni za sve krize, malverzacije i spoticanja na evropskom putu zbog čega je Bosna i Hercegovina na samom začelju u Evropi po gotovo svim socio-ekonomskim parametrima.

 

 

 

“Blagi sam optimista da zaista otvaranje pregovora sa Evropskom unijom može značiti polaznu tačku napretka za ovu zemlju i njene građane. Naredni period biće ključan i otkriće, da li su politički faktori koji su juče svi do jednog pozdravili otvaranje pregovora zaista spremni da rade za boljitak društva ili će nastaviti politike blokada, promovisanja sistemske korupcije i održanja statusa kvo u kojem odlično plivaju sve ove godine braneći svoje privilegije dok građanima isporučuju samo poslJedice svog nerada u vidu siromaštva, izostanka projekata i lošeg kvaliteta života”, zaključio je Miličević.

 

 

 

(SB)

(92)

MILAN MILIČEVIĆ UPOZORAVA: “Upitno je bilo ponašanje brojnih političkih predstavnika koji su tokom godina činili sve da…”

About The Author
-