MELIHA DUGALIJA, NOVA GLAVNA TUŽITELJICA KS: Pokazat ćemo javnosti da mogu i trebaju imati povjerenje u naš rad

Transparentnost je ključna za izgradnju povjerenja i razumijevanja našeg rada – poručila je Dugalija.

 

 

 

Meliha Dugalija, koja je izabrana za novu glavnu tužiteljicu Tužilaštva Kantona Sarajevo, zvanično je preuzela funkciju. Njena pozdravna riječ objavljena je na stranici Tužilaštva KS.

 

 

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je najveće tužilaštvo u Federaciji Bosne i Hercegovine i kao takvo treba da obavlja svoju društvenu ulogu i funkciju a to je da otkriva i goni počinioce krivičnih djela s ciljem osiguranja vladavine prava, jednakosti pred zakonom i sigurnosti građana Kantona Sarajevo.

 

 

Moja misija je da Tužilaštvo KS svojim proaktivnim radom, pravilno postavljenim strateškim ciljevima i nultom tolerancijom na svaki oblik uticaja na neovisnost rada tužilaštva od bilo kojih pojedinaca ili interesnih skupina, pokažemo javnosti da mogu i trebaju imati povjerenje u naš rad. Istovremeno, odvažni da se uhvatimo u koštac sa najtežim i najsloženijim oblicima kriminala u okviru naše nadležnosti.

 

 

Zadovoljenje pravde je naša primarna misija”, navela je Dugalija.

 

 

Svojim radom, dodaje, nastojaće da građani Kantona Sarajevo i oni koji su oštećeni krivičnim djelima imaju razloga za povjerenje u rad ovog tužilaštva, da osjećaju da je to „njihovo“ tužilaštvo i da pristup pravdi ne ovisi od položaja u društvu.

 

 

Također, želim da naglasim važnost otvorene komunikacije sa medijima i javnošću. Transparentnost je ključna za izgradnju povjerenja i razumijevanja našeg rada.

 

 

Uvjerena sam da ćemo zajedno uspjeti da ostvarimo naše ciljeve i doprinesemo izgradnji pravednijeg društva”, poručila je Dugalija.

 

(Face)

(45)

MELIHA DUGALIJA, NOVA GLAVNA TUŽITELJICA KS: Pokazat ćemo javnosti da mogu i trebaju imati povjerenje u naš rad

About The Author
-