LUKAČ TEŠKO OPTUŽUJE ZVIZDIĆA, MEKTIĆA I ŠAROVIĆA: „Zašto rade na štetu Republike Srpske, Mektićevo ministarstvo nije nadležno za…

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da ima saznanja i informacije da su pojedinci pokušali da izvrše određen pritisak na direktora Granične policije BiH Zorana Galića kako bi na granicu bili dovedeni policajci iz FBiH

 

 

Potvrdio je da su pritisak izvršili predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, te ministri Dragan Mektić i Mirko Šarović. Istovremeno, iz Granične policije poručuju da je nadzor granice u isključivoj nadležnosti Granične policije BiH, te da za taj posao nikako ne može biti nadležno Ministarstvo bezbjednosti BiH.

 

 

– Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika, koji je Mektić sam donio, dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane – dodaje Lukač.

 

Ističe da dugo poznaje Galića i da je siguran da takvim pritiscima on neće podleći.

 

– Prema informacijama koje imamo, on je takva uvjeravanja i dao, da neće sprovoditi nikakve protivzakonite radnje. Mislim da je pitanje za Mektića i Šarovića zašto rade na štetu Republike Srpske – naveo je Lukač.

 

Dodaje i da MUP RS-a neće tražiti da učestvuje u zaštiti federalne ili kantonalne granice, jer oni imaju svoju policiju koja je nadležna za te aktivnosti.

 

– Mi imamo potpisan sporazum sa Graničnom policijom BiH i više od godinu dana pripadnici MUP-a Republike Srpske su prisutni u zajedničkim patrolama, zajedno sa graničnom policijom na kontroli istočne granice, koja jeste dio Republike Srpske – zaključio je Lukač.

(498)

LUKAČ TEŠKO OPTUŽUJE ZVIZDIĆA, MEKTIĆA I ŠAROVIĆA: „Zašto rade na štetu Republike Srpske, Mektićevo ministarstvo nije nadležno za…

About The Author
-