KO JE ELVIR KUDUZOVIĆ ZA KOGA JE RADIO MONSTRUM IZ GRADAČCA? Nermin često boravio u njegovoj SOBI ZA MUČENJE, a ovo im je posljednji “posao”!

Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak 11. avgusta izvršio trostruko ubistvo, tri osobe ranio, a onda i sebi presudio.

 

 

Ovaj slučaj je uznemirio javnost širom regiona, prije svega zbog činjenice da je Sulejmanović svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović krvnički pretukao, potom je usmrio hicem u glavu, a sve to je snimao u uživo prenosu na svom Instagram profilu, što je pratilo preko 16 hiljada ljudi.

 

Surovoj likvidaciji je prisustvovala i njihova desetomjesečna kćerka, koju je Sulejmanović ostavio u lokvi krvi pored mrtve majke i otišao u grad, gdje je usmrtio oca i sina Denisa i Đengiza Ondera i još tri osobe ranio.

 

 

nizama838383-783x420

Foto: printscreen/facebook
Nizama Hećimović

 

 

Kako prenose bosanski mediji, sumnja se da je razlog Sulejmanovićevog krvavog pira i surovog ubistva supruge, bila ljubomora. Naime, on je vjerovao da je Nizama ranije bila u emotivnoj vezi sa vođom bosanskog klana, čiji je član i sam bio, Elvirom Kuduzovićem.

 

Noć pre nego što je Sulejmanović izvršio masakr, na području Brčko distrikta su zapaljena dva skupocena automobila u vlasništvu upravo Elvira Kuduzovića.

 

Dalje se navodi, da je posljednji veći posao za Kuduzovića, Nermin odradio samo petnaestak dana prije krvavog pohoda – oteli su BMW mladiću iz Posavine koji je bio na kamati kod Kuduzovića, prenosi Istraga.ba.

 

 

Kuduzovićeva grupa ”pala”

 

Elvir Kuduzović je mafijaški bos čiji je veći dio grupe ”pao” 2013. godine.

 

U optužnici koja je podignuta protiv Kuduzovića, njegovog brata Alena Kuduzovića, Emira Ademovića, Reše Kuduzovića, Marka Šokčevića, Amera Emića, Ismara Kapetanovića, Emira Delića i Elvedina Mašića navedeno je da su u periodu od 2006. do 2013. godine organizovali kriminalnu grupu koja je počinila veći broj iznuda, prevara, zelenaštva, teških krađa, držanja oružja i drugih djela. Sa njima se u vezu dovodi i Nermin Sulejmanović.

 

 

nermin-sulejmanovic

Foto: Facebook
Nermin Sulejmanović

 

 

Pripadnik MUP-a dio Kuduzovićevog klana

 

Optuženi Emir Ademović je bio pripadnik MUP-a Tuzlanskog kantona, a kako je blisko sarađivao sa pomenutom kriminalnom grupom, osuđen je na krivično delo odavanje službene tajne i zloupotrebu položaja.

 

 

Sulejmanović i Kuduzović ”pali” u Hrvatskoj

 

Brat Elvira Kuduzovića, Alen Kuduzović se nagodio sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona i dobio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca.

 

Nakon presude je pobjegao u Hrvatsku zajedno sa Sulejmanovićem. Njih dvojica su uhapšeni u akciji ”Nikita” – bili dio kriminalne grupe koja je iz Albanije do Hrvatske prenela 806 kilograma mari.h.u.a.ne.

 

Nermin Sulejmanović je priznao krivicu, nakon čega se vratio u Bosnu i Hercegovinu i nastavio da radi za Kuduzovića.

 

 

509870-elvir-kuduzovic-iff

Foto: Facebook, Printscreen/youtube/DnevniAvazTV
Elvir Kuduzović

 

 

Kuduzovićeva soba za mučenje

 

Pripadnici policije su prije deset godina sproveli akciju ”Butik” i tom prilikom razbili kriminalnu grupu Elvira Kuduzovića, a u njegovoj kući je otkrivena soba za mučenje, gdje je ujedno i Sulejmanović bio povremeno angažovan.

 

 

,,Nisam ubio prvi put”

 

Tokom svog uključenja na Instagram lajv, Sulejmanović je rekao da mu ovo ”nije prvi put da je ubio” nekoga, a na koga se to odnosilo nije poznato jer prije ovog masakra, za ubistva nije procesuiran.

 

Sulejmanović je 2005. godine osuđen za pokušaj ubistva u Gradačcu kada je sa Kuduzovićem metalnom šipkom pretukao radnika E.Dž. u Gradačcu, za šta je osuđen na pet i po godina zatvora.

 

Nakon presude su pobjegli u Mađarsku i nikada nisu procesuriani.

 

 

(Novi.ba)

(2140)

KO JE ELVIR KUDUZOVIĆ ZA KOGA JE RADIO MONSTRUM IZ GRADAČCA? Nermin često boravio u njegovoj SOBI ZA MUČENJE, a ovo im je posljednji “posao”!

About The Author
-