KAO ŠTO JE I OBEĆAO: Igor Crnadak otkriva – šta su dogovorili Dodik i Schmidt?

Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku.

 

 

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i šef Kluba zastupnika te stranke u Narodnoj skupštini RS-a, kao što je to sinoć i najavio, danas je tačno u 15 i 30 objavio “najvažnije elemente dogovora visokog predstavnika Christiana Schmidta i predsjednika RS-a Milorada Dodika”. Ovo je uradio jer se Dodik nije oglasio.

 

 

– Informacije poput ove, koju sam nedavno dobio, inače ne puštam u javnost. Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku.

 

 

Zato sam odlučio da javno objavim glavne elemente dogovora Dodik-Schmidt, onako kako sam ih dobio:

 

1. Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti “otopljavanje” atmosfere u Republici Srpskoj prema Schmidtu.

 

 

 

 

 

U tom cilju Schmidt će gostovati na RTRS-u, što je već realizovano.

 

 

2. Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Schmidt realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da “ne priznajemo Schmidta, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje”. Na taj način funkcioneri SNSD-a će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u Republici Srpskoj na “novu realnost”, kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Schmidta ne bi izazvalo šok i uznemirenost u Republici Srpskoj.

 

 

3. Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

 

 

4. Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja.

 

 

5. Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD-u omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana – napisao je Crnadak.

 

 

(SB)

(354)

KAO ŠTO JE I OBEĆAO: Igor Crnadak otkriva – šta su dogovorili Dodik i Schmidt?

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-