JEZIVE PORUKE PREDSJEDNIKA MANJEG BH. ENTITETA: Dodik brutalno napao reisa Kavazovića i negirao Bošnjake kao naciju

Upravo zbog ideje da je sva BiH vlasništvo muslimana svjedočili užasnom građanskom ratu u kojem su Srbi morali životima braniti svoju imovinu”, kaže Dodik

 

 

Predsjednik entiteta Rs Milorad Dodik izjavio je da retorika Huseina Kavazovića neodoljivo podsjeća na retoriku ratnih komandanata vojnih i paravojinih formacija, u kojima je i Kavazović aktivno učestvovao.

 

 

Na pitanje Srne da prokomentariše Kavazovićevu izjavu da se “Bošnjaci neće predati, borit će se i izboriti ono što im pripada, a to je svaki pedalj ove zemlje (BiH)”, Dodik je podsjetio da smo upravo zbog ideje da je sva BiH vlasništvo muslimana svjedočili užasnom građanskom ratu u kojem su Srbi morali životima braniti svoju imovinu.

 

 

Stoga je, istakao je Dodik, poziv poglavara Islamske vjerske zajednice Kavazovića na borbu za svaki pedalj BiH opasan i stvara nelagodu.

 

 

 

 

“Za muslimane, za Srbe i Hrvate i mir u BiH mnogo bolje bi bilo da je Kavazović ostao u uniformi. Ovako, kao i u najtotalitarnijim islamskim društvima, vjerski poglavar govori kao oficir”, rekao je Dodik.

 

 

 

 

Predsjednik Rs je naglasio da BiH nije zemlja Bošnjaka, kako tvrdi Kavazović, već je ona zemlja koja se sastavila od Rs i FBiH, a bošnjačka je koliko i srpska i hrvatska.

 

 

“Reisa Kavazovića još jednom pozivam da se vrati u okvire vjerskog djelovanja i da pusti svoje političke favorite da se sami izbore za medijski i politički prostor”, izjavio je Dodik.

 

 

 

(SB)

(550)

JEZIVE PORUKE PREDSJEDNIKA MANJEG BH. ENTITETA: Dodik brutalno napao reisa Kavazovića i negirao Bošnjake kao naciju

About The Author
-