‘Izetbegović treba na psihijatrijski pregled… Najoštrije osuđujemo skandalozne i ratnohuškačke izjave!’

Umjesto priča koje plaše i raseljavaju, krajnje je vrijeme da Izetbegović građanima pomogne kroz konkretne mjere u vremenu velikih poskupljenja i krize, smatraju u SBB-u

 

 

Savez za bolju budućnost BiH najoštrije osuđuje skandalozne i ratnohuškačke izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o famoznom prebrojavanju.

 

 

Aludirajući tako u svojim govorima na oružane sukobe u Bosni i Hercegovini, gospodin Izetbegović u javni diskurs uvodi teme koje plaše i raseljavaju.

 

 

 

 

– Građanima BiH, koji su pogođeni enormnim poskupljenjima, ekonomskom neizvjesnošću, potpuno je degutantno plasirati priče o tobožnjim ratnim sukobima.

 

 

Savez za bolju budućnost BiH upozorava da je krajnje vrijeme da Izetbegović, koji je trideset godina na vlasti, građanima pomogne kroz konkretne mjere u vremenu velikih poskupljenja i krize, da se izvrše pripreme za nadolazeću zimu, za koju mnogi predviđaju da će biti neizvjesna kada su u pitanju hrana i energenti, da se okrene ekonomiji, razvoju i realizaciji kapitalnih projekata.

 

 

Također, SBB osuđuje Izetbegovićevu izjavu da će masovni odlazak mladih iz BiH nadoknaditi robotima i napominje da ova izjava ide u prilog svima koji smatraju da kandidati za najviše državne funkcije trebaju proći obavezni psihijatrijski pregled – saopćeno je iz SBB-a.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

(1498)

‘Izetbegović treba na psihijatrijski pregled… Najoštrije osuđujemo skandalozne i ratnohuškačke izjave!’

About The Author
-