IZETBEGOVIĆ: NAROD JE VIDIO NESPOSOBNOST TROJKE I NJIHOVU SPREMNOST NA…

IZDAJU…

 

 

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović i predsjednik KO SDA Sarajevo Faruk Kapidžić posjetili su općinske organizacije SDA u Vogošći i Ilijašu.

 

 

Domaćini susreta bili su predsjednik OO SDA Vogošća Sedin Kahriman, potpredsjednik KO SDA Sarajevo i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović, predsjednik OO SDA Ilijaš Mahir Dević i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, navodi se u objavi SDA.

 

 

Predsjednik SDA Izetbegović pojasnio je cilj i svrhu sastanaka koji predstoje:

 

 

“Skupa sa novim rukovodstvom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, predvođenim predsjednikom Farukom Kapidžićem, namjeravamo u narednom periodu intezivirati direktne kontakte sa rukovodstvima naših općinskih organizacija, članovima, simpatizerima i građanima. Samo takvom komunikacijom možemo na najbolji način razmijeniti informacije, te čuti i vaše ideje, sugestije i prijedloge koji nam svima mogu biti od koristi.“

 

 

Izetbegović je govorio i o svojim zabrinutostima:

 

 

SDA je pobjednička stranka koju su nasilno, jednodnevnom suspenzijom Ustava FBiH na štetu bošnjačkog naroda, izbacili iz vlasti.

 

 

Poziciju stranke su prethodno pokušavali ugroziti agresivnom kampanjom zasnovanom na neistinama.

 

 

Stvari se sada mijenjaju jer javnost ima priliku uvjeriti se u nesposobnost, neprincipijelnost i spremnost ‘Trojke’ na izdaje državnih interesa i interesa bošnjačkog naroda zarad vlastitih pozicija. Svjedočili smo i o zabrinjavajućim informacijama o vezama politike i kriminalnih organizacije koje narodu otvaraju oči.“

 

 

 

(SB)

(167)

IZETBEGOVIĆ: NAROD JE VIDIO NESPOSOBNOST TROJKE I NJIHOVU SPREMNOST NA…

About The Author
-