Iz Rusije nam dolazi “najbolji kamion u svemiru”

Želite ići gdje god želite? Sada postoji vozilo kao stvoreno za vas. Koristeći samonapuhujuće gume, Sherp ATV će vam omogućiti to zadovoljstvo.

“Najbolji kamion u svemiru” dolazi iz Rusije, bez problema će prijeći prepreke visoke i do 70 centimetara, kretati se u vodi, okrenuti se kao tenk. Zabava je zagarantirana.

Sherp je izum Alexeja Garagashyana, mehaničara iz Saint Petersburga, i teži samo 1300 kilograma. Ovaj kamion za sve uvjete pokreće 1,5-litarski Kubota V1505 dizelaš s četiri cilindra uparen s 5-stupanjeskim mjenjačem. Motor razvija snagu od 45 KS, što omogućava maksimalnu brzinu od 45 km/h na cesti, odnosno oko 6 km/h u vodi, zavisno o vjetru.

Zahvaljujući ogromnim gumama i inovativnom dizajnu Sherp ATV će se okrenuti unutar radijusa svoje dužine, koja iznosi 3,35 metra. Neuništivi spremnik za gorivo prima 58 litara dizela, dok u kabini ima mjesta za dvoje putnika.

Cijena osnovnog modela je 65.000 dolara, a u ponudi je i Kung verzija, koja košta 70.000 dolara. Uz dodatnu naplatu moguće je kupiti Sherp ATV s dodatnim spremnikom za gorivo od 50 litara, originalnom prikolicom za prijevoz ovog kamiona, dodatnim sustavom za grijanje, električni generator.

 

(46)

Iz Rusije nam dolazi “najbolji kamion u svemiru”

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-