IZ “ELEKTROPRIVREDE BiH” UPUTILI VAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA: Pazite se!

Ovaj objekt ima, kako se navodi, historijsku, društvenu, umjetničku i estetsku vrijednost.

 

 

“Elektroprivreda BiH” upozorila je građane na pojavu osoba koje se, radi pribavljanja materijalne koristi, lažno predstavljaju kao uposlenici te kompanije.

 

 

Napominju da uposlenici “Elektroprivrede BiH” koji vrše očitanja brojila, poslove obavljaju s vidljivo istaknutom akreditacijom JP “Elektroprivreda BiH”, te da je uposlenicima angažovanim na tim poslovima ograničeno kretanje u objektima kupaca, odnosno dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano.

 

 

Ističu, također, da članovi njihovih elektromonterskih ekipa radove obavljaju u službenim uniformama kompanije sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila JP “Elektroprivreda BiH” s jasno naznačenim nazivom kompanije.

 

 

Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje.

 

 

“Elektroprivreda BiH” se ogradila od postupaka pojedinaca koji lažnim predstavljanjem ulaze u objekte kupaca, vrše navodna očitanja i provjere brojila i čine krivična djela – otuđenje imovine.

 

 

– “Elektroprivreda BiH” poziva stanovništvo da se, u slučaju suočavanja sa lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP “Elektroprivreda BiH”, obrate policiji i obavijeste “Elektroprivredu BiH” – saopćeno je iz te kompanije.

 

(SB)

IZ “ELEKTROPRIVREDE BiH” UPUTILI VAŽNO UPOZORENJE GRAĐANIMA: Pazite se!

About The Author
-