IVICA PULJIĆ O ODLASCIMA ISTAKNUTIH KADROVA IZ ČOVIĆEVOG HDZ-a: “To su dobre vijesti jer potrebno je…”

(…) razbiti monopol kojeg HDZ ima među Hrvatima u BiH.

 

 

Nakon Ive Tadića, nekadašnjeg predsjednika Županijskog odbora HDZ BiH ZDK, aktuelnog zastupnika u kantonalnoj Skupštini i delegatu u Domu naroda Federacije BiH, HDZ je jučer napustio i Zdravko Marošević, dosadašnji predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Vareš, bivši dopredsjednik Županijskog odbora HDZ ZDŽ, inače načelnik Općine Vareš.

 

 

Marošević je dao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH Vareš i uputio zahtjev da ga izbrišu iz članstva HDZ-a. Ovaj potez Marošević je detaljno obrazložio.

 

 

Prije njega, HDZ je napustio Tadić, koji je u intervjuu objavljenom u Oslobođenju u ponedjeljak izjavio da je bio jedan od utemeljitelja te stranke u kojoj je bio od 1990. godine.

 

 

Istakao je kako nije tajna da stranačke podjele i politički sukobi unutar HDZ-a u Žepču traju zadnjih desetak godina, a da su njegovoj odluci prethodili “nelegalno te krajnje nedemokratski provedeni unutarstranački izbori u Zeničko-dobojskoj županiji”. Istovremeno je poručio da je bilo teško donijeti takvu, ali da “neće biti dio takve politike”.

 

 

Nakon Maroševićevog napuštanja HDZ-a oglasio se bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona Ivica Puljić.

 

 

“Drugi visokopozicionirani HDZ-ovac dao ostavku i napustio stranku zbog bahatog ponašanja rokovodstva HDZ-a BiH. To su dobre vijesti jer potrebno je razbiti monopol kojeg HDZ ima među Hrvatima u BiH. Potreban je politički pluralizam, a ne vjekovna HDZ-ova vladavina”, poručio je Puljić.

 

 

 

(Oslobođenje)

(77)

IVICA PULJIĆ O ODLASCIMA ISTAKNUTIH KADROVA IZ ČOVIĆEVOG HDZ-a: “To su dobre vijesti jer potrebno je…”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-