IGOR CRNADAK TVRDI: “Ovo je težak period za Milorada Dodika i veoma, veoma opasan period…”

(…) za RS, kojoj je on postao ozbiljan kamen oko vrata.

 

 

Narodski rečeno, SNSD i partneri se prave blesavi. Izjava da nisu odustali od zakona o Ustavnom sudu BiH ne znači ništa, jer je zaključak Narodne skupštine jasan: ‘Nema usvajanja drugih zakona dok se taj ne usvoji.’ Tačka.

 

 

Nema radnih grupa, čitanja zakona na glas i drugih besmislica, zaključak je proveden tek kad se usvoji zakon o Ustavnom sudu”.

 

 

Ovo kaže Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i šef Kluba zastupnika te stranke u NSRS-u, komentarišući argumentaciju vlasti, posebno predsjednika NSRS-a Nenada Stevandića, da nisu odustali od zakona o Ustavnom sudu BiH, a time ni od zaključka parlamenta.

 

 

“Oni su pogazili zaključak, jer je trebalo kupiti zgradu od kuma, dati nove tendere raznim prointerima i sirijusima, kupiti nove limuzine… Na kraju krajeva, javno smo dokazali da SNSD čak ne primjenjuje ni Zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH. Očigledno da Dodik nije omekšao poslije optužnice, nego se potpuno slomio. Ovo je težak period za njega i veoma, veoma opasan period za RS, kojoj je on postao ozbiljan kamen oko vrata”, tvrdi Crnadak u intervjuu za Srpskainfo.

 

 

Odgovarajući na pitanje da je podizanje optužnice protiv Milorada Dodika u javnosti predstavljeno kao napad na čitavu RS, Crnadak je rekao da u toj tezi nema nimalo istine.

 

 

Optužnica se odnosi na Dodika, a ne na funkciju predsjednika RS-a. Najbolje i za Dodika i za RS bi bilo da, ukoliko se optužnica potvrdi, podnese ostavku i posveti se odbrani, a da se izabere novi predsjednik RS, koji ne bi bio pod takvim opterećenjem.

 

 

 

 

Međutim, Dodik je izabrao pristup ‘država, to sam ja’ i stavio je ispred sebe, kao nekakav štit, i institucije i funkcionere i narod. Ne pokazuje da mu je stalo do RS, nego isključivo do vlastite političke karijere i ostanka na vlasti po svaku cijenu”, kazao je on.

 

 

Crnadak dalje navodi da je pravna situacija u kojoj se nalazi Dodik ozbiljna.

 

 

“Vjerujem da bi volio da nikad nije dao izjavu, nakon smjene Poplašena 1999. godine, da nije Westendorp diskvalifikovao Poplašena, nego Poplašen sam sebe, jer je radio protiv RS-a”, kaže Crnadak:

 

 

“Danas svako može u toj izjavi riječ Westendorp zamijeniti sa Schmidt, a riječ Poplašen sa Dodik”.

 

 

 

(SB)

(231)

IGOR CRNADAK TVRDI: “Ovo je težak period za Milorada Dodika i veoma, veoma opasan period…”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-