Hronologija potrage za ubijenom Arnelom Đogić

Nakon dvodnevne potrage, pronađeno je tijelo ubijene Arnele Đogić, djevojke koja je nestala u subotu. Kantonalni Sud u Zenici na prijedlog Tužilaštva odredio je jednomjesečni pritvor Avdiji Selimoviću i Murizu Brkiću, koji su priznali ubistvo djevojke.

Mjesto okupljanja. Pripadnic policije i Civilne zaštite, ubrzano se spremaju za težak zadatak. U 10 sati polazak. Dio ekipe krenuo je pješke prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Dio je krenuo vozilima. Put neuslovan. Odroni, rupe, opasnosti.

Betonski most iznad Stupčanice je tačka s koje su se ekipe podijelile po terenu i dogovorile da se nakon potrage upravu tu nađu. Porodica, ali i mještani, pomažu policiji. Intenzivna potraga je započela.

“Gore ima jedan dio krša gdje se ne može ući jer ima dosta vode i to je klisura, padina dole”, objašnjava Ibrahim Selimović.

Uprkos oskudnoj opremi, niko nije posustajao. Prečešljali su svaki grm, podigli svako stablo koje im je bilo na putu.

Kanjon rijeke Stupčanice krajnje je opasan i nepristupačan teren. Rijeka je nabujala od kiše koja je padala proteklih dana, teren ogroman, ali ništa od toga nije stalo na put policajcima, Civilnoj zaštiti i drugim građanima u potrazi za Arnelom Đogić.

Mnogi smatraju da je upravo ovo litica s koje je bačena Arnela Đogić. Nakon nekoliko sati terenske potrage, upomoć je pristigao i dron.

Nekoliko minuta nakon polijetanja, putem radio stanica prisutni su obaviješteni kako je jedna od ekipa pronašla tijelo u rijeci, nedaleko od same litice.

Pojedini mještani Olova su poznavali i Arnelu i osumnjičenog za njeno ubistvo Avdiju Selimovića. Nikada, kažu, ne bi ni pomislili da bi se ovako nešto moglo desiti.

“Poznavao sam tu djevojku, fina cura. Bila je poštena, iskrena, iz čestite porodice. Ne bih se niko tome mogao nadati da će se ovo desiti”, kazao je poznanik ubijene djevojke.

Osim Arnele Đogić, ekipe na terenu pronašle su i tijelo Adina Mustajbegovića, koji je posljednji put viđen 30. januara na lokalitetu kanjona Krivaje, za kojim se također intenzivno tragalo.

(46)

Hronologija potrage za ubijenom Arnelom Đogić

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-