DODIK BIJESAN PRED POČETAK SUĐENJA: “Sud u Sarajevu je muslimanski i…”

antisrpski!”

 

 

Dodik je istakao da je “iza lažnog Schmidta stala američka politika i da je jasno da Tužilaštvo BiH radi po uputstvima američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja”.

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da “sutra ide na ročište u Sarajevo da brani Republiku Srpsku, jer nema pravo da se povuče, te smatra da je to prilika da se RS oslobodi Sarajeva i BiH”.

 

 

“Ja tamo idem da branim Republiku Srpsku, a moja lična sudbina je manje važna i na tu temu ću imati nešto da kažem, biću u prilici, vjerovatno, jednog dana. Sutra očekujem potpunu degradaciju prava, Ustava BiH, svega što ima smisla u ovom procesu. Republika Srpska će veoma jasno i odlučno odgovoriti na ovu farsu. Mi ćemo provesti nekoliko važnih aktivnosti u tom pogledu i mislim da je ovo prilika da se Republika Srpska oslobodi Sarajeva i BiH”, rekao je Dodik, pa dodao:

 

 

“Zato ću se ja sutra braniti kao predsjednik Republike Srpske, a ne kao Milorad Dodik. Predsjednik Republike Srpske ide na to namješteno suđenje u Sud da pokaže koliko je ono antiustavno i antipravano, koliko je ono muslimansko i antisrpsko, i koliko je taj sud mjesto za šikaniranje Srba i njihov politički progon. Sud je neprijateljsko mjesto za Srbe i za to je i napravljen”, kazao je on.

 

 

Predsjednik RS je rekao da je “pozvan sutra u antiustavni sud na osnovu antiustavnog tužilaštva koje je podnijelo nerazumljivu optužnicu koja inkriminiše djelo koje ne postoji”.

 

 

“Pojaviću se na tom ročištu, a moj motiv je isključivo da upotpunim taj cirkus koji ima svoju genezu od američkog ambasadora Michaela Murphya preko neizabranog stranca Christiana Schmidta pa preko muslimana tužioca do muslimana sudije (Jasmine Ćosić Dedović) koji bi trebao navodno da bude objektivan vršilac pravde i prava jednako onako kao što je bio ‘objektivan’ kada je branila Nasera Orića za egzaktna krivična djela ratni zločin”, rekao je Dodik.

 

 

On je kazao da je “Dedovićeva ostrašćeni srbomrzac, željna osvete i da je čekala svoju priliku da pokaže da godine ‘usavršavanja u pravu’ nisu bile uzaludu, jer je konačno stranac nametnuo zakon, a ona ga je zgrabila da po njemu sudi i pokaže svoje ‘vrhunsko pravničko znanje'”.

 

 

“Na stranu to što u Ustavu BiH jasno piše da zakonodavnu aktivnost u BiH vrši samo Parlamentarna skupština, tom sudiji i pravniku važnije su nametnute norme neizabranog stranca nego ustav njene zemlje i zato je ta BiH neodrživa što pokazuje i ona sama. S toga će i ovaj postpuak pokazati i dokazati koliko je ta BiH neodrživa”, rekao je Dodik.

 

 

On je upitao i “kako je moguće da neko bude pravnik i prihvati da neizabrani stranac potpiše norme i prihvati da po njima postupa”.

 

 

“Zar je to moguće? Biti u osnovi ‘pravnik, sudija’, i to prihvatiti. Kakva je to sud?! Kakve su to nazovi sudije i tužioci!? Čemu i u ime koga oni provode postupak? Zar je moguće niže pasti u pravničkoj i svakoj drugoj struci kao u ovom slučaju!? Na stranu i to što su poziv za moje pojavljivanje pred Sudom prvo objavili muslimanski mediji, pa tek onda sam dobio ja taj poziv ili to što je ona kao sudija dotjerivala optužnicu po svome, njoj je sada bitno da je uspjela da obezbijedi da me vidi uživo u Sudu vjerovatno u nastojanju da navodno suzbije mržnju a da pokaže da ona radi glavni i ozbiljan muslimanski posao sudeći neprijateljima iz Republike Srpske”, rekao je Dodik.

 

 

Predsjednik Republike je naveo da je “Dedovićeva dio udružene kriminalne grupe, dokazani antipravnik i antisudija musliman osvetničkih nagona i ne bira povod i razlog za osvetu prema Srbima i to su pokazali i onda kada je oslobađala Nasera Orića od zločina koje je počinio kada je ubio sudiju i kada je komandovao jedinicima koje su malom Slobodanu Stojanoviću rasporile utrobu, a ona smatrala da je to vrhunsko djelo i da treba to da zaštiti”.

 

 

“Ona je, zajedno sa Christianom Scmidtom, Michael Murphyem, i engleskim klovn ambasadorom, egzekutor ove kriminalne grupe, a sud u Sarajevu je Frankeštajn, inkvizicija prema Srbima, izmišljeni sud koji ni po Ustavu BiH nema osnova da postoji, ali postoji. Džaba pravo i slovo prava, važno je šta kaže američki ambasador, neizabrani stranac i poltroni muslimani koji to prihvataju da bi se obračunali sa Republikom Srpskom”, rekao je Dodik.

 

 

On je kazao da “frustrirani i beskarakterni američki ambasador Murphy misli da svi mi treba da se tresemo i samo da izvršavamo njegove naloge”.

 

 

“On mene optužuje čak za neku vrstu korupcije, dok u SAD pretresaju kuću predsjednika Džozefa Bajdena, tražeći dokaze o korupciji koju je izvršila njegova porodica primajući novac iz Ukrajine. Kažu da je najgora vrsta krivičnog djela primanje mita od druge Vlade u SAD. To je trenutno najpoznatija afera u Americi. I onda dođe Marfi i nama drži predavanje o korupciji i kaže – eto Dodik je u korupciji. A, Dodik ide na Sud zato što ne poštuje nedjelo Marfija i Šmita. Pa kažu – pošto si vršio svoju dužnost predsjednika Republike, potpisao ukaz, ideš na sud, jer ti je to zabranio neki koji nema ovlaštenja da ti to zabranjuje, neko koga podržava američki ambasador i pokušava da ga nametne kao apsolutni autoritet, a američki predsjednik će se pozvati na imunitet i on neće odgovarati. Zamislite kolika je to moralna hipokrizija, moralno posrnuće, da jedan takav ambasador, čijeg predsjednika optužuju za korupciju najvišeg stepena, sada ovdje drži moralne pridike o korupciji i nekim drugim stvarima”, naveo je Dodik.

 

 

Pošto 20 godina nisu mogli da dokažu ništa o Miloradu Dodiku, rekao je predsjednik RS, onda su sada namjestili priču ‘Dodik ne poštuje Schmidta’. On je naglasio da je počastvovan činjenicom da ne poštuje Schmidta.

 

 

“I zato imam u sebi dovoljno energije i želje da se pojavim na tom sudu i raskrinkam sve ovo o čemu sam govorio. Naravno, oni su, pišući optužnicu protiv mene, već donijeli i presudu. Znam ja to, nije mi to problem. Ali ćemo to da raskrinkamo do najnižeg nivoa. Kako je moguće da jedan sud prihvati da postupa po odredbama koje nameće stranac koji nema ovlaštenje za to? Jedino Parlamentarna skupština može donositi zakone. Nema mogućnosti da neko drugi to uradi. To govori da svi oni zakoni koje je nametnuo visoki predstavnik nisu ustavni. Ali, eto, oni računaju da sila Boga ne moli, pa misle da mogu da se obračunavaju kako oni misle da treba”, naveo je Dodik, i nastavio:

 

 

“Važno je da Sud sluša američkog ambasadora i da ovu gospodu poput Michaela Murphya promoviše do mjere da izvršava svaku njihovu želju i svaki naum. Da li će Sud u tome uspjeti – vidjećemo. Za takve monstrume kao što je taj sud i taj sudija uvijek se nenadano pojave događaji koji ih raskrinkaju. Da li je to ovaj događaj, vidjećemo. Ja ću se potruditi da pokažem da jeste. Na sceni je opšti, po njima, završni sad ili nikad napad na Republiku Srpsku i Srbe s jasnom namjerom da predsjednika Republike Srpske zatvore u zatvor i zabrane mu politički rad. Upravo to – zabrana političkog rada – govori o tome da je ovo čisti montirani politički proces”, kazao je Dodik.

 

 

On je rekao da su “pojedini dušebrižnici u Srpskoj odmah potrčali da viču ‘nije Dodik Republika Srpska’, što je tačno, ali Dodik jeste izabrani predsjednik Republike Srpske i ono za šta ga jure činjeno je u toj funkciji”.

 

 

“Dakle, potpisom ukaza o proglašenju zakona koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske. Da nisam potpisao taj ukaz Republika Srpska bi ostala trajno osramoćena, osakaćena, a njen predsjednik kukavica. Naravno svi znaju da ja to nisam. Niti sam kad bio kukavica, niti sam to danas, niti ću ikad biti”, poručio je predsjednik Republike Srpske.

 

(SB)

(1108)

DODIK BIJESAN PRED POČETAK SUĐENJA: “Sud u Sarajevu je muslimanski i…”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-