Demant načelnika Ilidže: Tvrdnja da imam dogovor sa A-SDA je laž!

Na našu e-mail adresu stigao je demant načelnika Općine Ilidža, Senaida Memića, oko njegovog navodnog dogovora sa A-SDA.

U demantu stoji sljedeće:

“Prateći dešavanja i objave na raznoznoraznim portalima i forumima koji kruže internetom bez ikakvog osnova, argumenta, autora i svrhe, želim javnim demantom da se obratim građanima  Ilidže.

Odabrao sam ovaj vid komunikacije  kako bih iznio da laži, spletke i  izmišljotine nemaju sa mnom ni sa mojim radom nikakve veze. Tvrdnja da imam dogovor sa A-SDA  oko moje kandidature ispred te stranke za poziciju Općinskog načelnika na narednim izborima je LAŽ!

Ja, Senaid Memić sam jedan od osnivača SDA i još uvijek član te stranke. Kada smo osnivali SDA, obavezali  smo se  da će ta stranka poštovati zakone ove države  i  da će poštovati procedure i kriterije pri odabiru svojih kadrova na osnovu dokumenta koje je sama donijela.

Načelnik sam općine i nemam  vremena niti pretjerane želje da se miješam u unutrašnja pitanja političkih stranaka a pogotovo ne onih čiji nisam član. Načelnik sam općine svim građanima općine Ilidža pa tako i svojim stranačkim kolegama i svim članovima drugih političkih partija koje djeluju na području općine Ilidža, sviđalo se to kome ili ne.

Shvatam stanje rasula u kojem se SDP nalazi nakon skorog nestanka na izborima 2014. godine ali mislim da nemaju pravo da zarad pokojeg političkog poenčića šire laži u kojima stoji moje ime.

Članovima SDA koji bi voljeli da su objavljene laži istina, poručujem da za ono što su namislili potrebno im je mnogo više pameti i hrabrosti nego li je posjeduju. Pamet se stiče radom, trudom, zalaganjem, naukom a ne kupovinom. Tako bi se trebale sticati i akademske titule kojima se pojedinci hvale. Velika većina članova SDA su pošteni, radni, odgovorni, pozitivni, istaknuti i cijenjeni ljudi, međutim u SDA se navuklo svašta!  Danas u SDA imamo i onih koji svoje lične interese ostvaruju isključivo spletkarenjem, namještanjem, prevarom, ucjenom itd. Sve njih, ako misle da su dorasli pozivam na pošteno takmičenje i borbu. Opominjem ih da se ne igraju sa imenom, autoritetom, zaslugom i historijom, jer u pokušaju da degradiraju mene, omalovažavaju stranku i njeno rukovodstvo na svim nivoima. Ako misle da će parama kojima se hvale i koje zarađuju zloupotrebom stranačke pripadnosti, kreirati politiku, poručujem da za takve stvari treba imati pored para i nešto drugo. Oni koji su došli u  SDA  a nije im u njoj mjesto, neka idu tamo odakle su došli.

Što se tiče ostalih političkih stranaka neka znaju da ih poštujem i da ću sa njima sarađivati onoliko koliko je potrebno u interesu naših građana. To  politička korektnost i pozicija na kojoj se nalazim  zahtijevaju.

Onima kojima su pojedine stvari nejasne poručujem da imenom i prezimenom stanu iza tekstova koje naručuju i pišu. Uporno se kunu u hrabrost i sposobnost pa ih pozivam da to na taj način i dokažu”, stoji u mailu kojeg smo dobili iz Općine Ilidža.

(20)

Demant načelnika Ilidže: Tvrdnja da imam dogovor sa A-SDA je laž!

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-