AUTO-MAFIJA NA ULICAMA GLAVNOG GRADA: Detalji hapšenja Benjamina Spahovića i Nedima Hasića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se o jučerašnjoj filmskoj potjeri u Sarajevu te hapšenju dvije osobe kod OHR-a, koje su nešto ranije opljačkale benzinsku pumpu u Vogošći.

 

 

Kako su naveli, u 19.15 sati Sedma PU je u ulici Igmanska, općina Vogošća, obaviještena da je izvršeno krivično djelo razbojništvo nad radnicima na benzinskoj pumpi “Hifa Petrol”.

 

– Tom prilikom nepoznata osoba je, uz prijetnju vatrenim oružjem – pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke Rover, registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekala druga nepoznata osoba, udaljila u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za njim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo – piše u saopćenju MUP-a.

 

Nakon toga su policijski službenici blokirali put, a vozač Rovera pokušao je proći pored službenog vozila, u čemu nije uspio, kojom prilikom je ostvario kontakt sa službenim vozilom marke Suzuki Vitara, oštetivši to vozilo, nakon čega su spriječeni u daljnjem bijegu.

 

– U spomenutom vozilo zatečene su osobe B. S., rođen 1997. godine u Sarajevu, i N. H., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZFBiH (Razbojništvo), oni su uhapšeni i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O navedenom je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo – saopćeno je iz MUP-a.

 

Uviđaj su izvršili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Igmanska, a kasnije i u ulici Ljubljanska.

 

– Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu Rover nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073). U toku kriminalističke obrade pronađeni su novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenja spomenutog krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela–  saopćili su iz MUP-a.

(1384)

AUTO-MAFIJA NA ULICAMA GLAVNOG GRADA: Detalji hapšenja Benjamina Spahovića i Nedima Hasića

About The Author
-