Čampara: Smijenit ćemo direktoricu KCUS-a, odmah… Neka probaju blokirati, volio bih vidjeti te macane, tog kurbana!

Ne može se desiti da SDA ima potpredsjednika. Sa SDA neće niko – to im je najveći problem.

 

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u skupštini KS (NiP), Aljoša Čampara gostovao je u Centralnom Dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na Face TV.

 

 

Govorio je procesu formiranja vlasti u BiH, potezima visokog predstavnika Schmidta, aktuelnoj političkoj sceni itd.

 

 

Između ostalog, Aljoša Čampara tvrdi da je SDA već izgubila: “Mogao bi Bakira i Seku neko smijeniti!”

 

 

“Neka probaju blokirati; volio bih vidjeti te macane, tog kurbana! Snosit će sankcije! SDA nema šansu; nek se ne nadaju džaba! Doći će sve na naplatu kad-tad! Ljude prate, prisluškuju, prijete! Ne znam ko će biti direktor OSA-e, Bogami!”

 

 

Druga lista za Dom naroda bi postojala ako neko ne bi htio da izabere predsjednika i potpredsjednika FBiH, a onda bi se prag smanjio na jedanaest. U Klubovima naroda ima 80 zastupnika, većina je 41 zastupnik! Sama Osmorka ima 32 delegata, a HDZ petnaest ili šesnaest!

 

 

Ako ne budemo imali jedanaest zastupnika, nećemo moći predložiti kandidate za predsjednika Federacije. Predsjednik i potpredsjednici Federacije su protočni bojler! Neka probaju blokirati nešto; volio bih vidjeti te macane! Oni koji se odluče na blokadu institucija snosit će sankcije! Kaznit će ga visoki predstavnik i međunarodna zajednica!

 

 

Jedna kuglica da odredi sudbinu?! To su priče za malu djecu, botove, mase! Onaj ko ima većinu u Domu naroda i Predstavničkom domu – taj ima vlast! SDA nema šansu, nek se ne nadaju džaba! Ako bi SDA imala trinaest delegata, nemamo problem da glasamo za kandidata SDA za predsjednika Federacije. Ne može se desiti da SDA ima potpredsjednika. Sa SDA neće niko – to im je najveći problem! Direktor OSA-e treba biti neko ko ima legalnu diplomu, neko normalan, čestit čovjek, da štiti građane i institucije ove zemlje!

 

 

Doći će sve na naplatu kad-tad! Od SDA su napravili porodičnu stranku! Mogao bi Bakira neko smijeniti! Ne može jedan čovjek trideset godina trajati u politici – to nije normalno! Osvojili smo federalnu vlast i smijenit ćemo direktoricu KCUS-a, odmah! Pa nećemo je valjda ostaviti tu!

 

 

Nijedan sudija se nije prijavio za funkciju predsjednika Suda osim Ranka Debeveca! Ljudi su u strahu, ne smiju da se jave na konkurs da ih ne bi Osmica počeo pratiti, a botovi prozivati, jer Osmici odgovara samo da je Debevec predsjednik.

 

 

Ljude prate, prisluškuju, prijete im! Svako ko se ogriješio, ko je pogriješio treba da bude smijenjen! Ne znaju šta je zakon, nisu ga nikad pročitali! Onaj ko je falsifikovao diplome bit će otkriven! Sami između sebe otkrivaju, već su u sukobu svi koji su to radili – cinkare!

 

 

Pogledajte video:

 

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

(2103)

Čampara: Smijenit ćemo direktoricu KCUS-a, odmah… Neka probaju blokirati, volio bih vidjeti te macane, tog kurbana!

About The Author
-