„BRUTALNO ZAOBIĐEN, A SKLON DAVATI RAZNORAZNE IZJAVE“: Odgovor Draganu Čoviću iz Tomislavgrada putem „Slobodne Bosne“, a vezan za „neradni dan“

„Gospodin Čović je sklon davati raznorazne izjave. Dovoljno je, naprimjer, da se sjetimo izjave o formiranju vlasti u K-10 i tvrdnjom da će sigurno biti dio vlasti, a pokazalo se da je HDZ BiH brutalno zaobiđen“.

 

 

 

Realno, šef HDZ-a BiH Dragan Čović je, blago rečeno, pretjerao kada je na 20. općem saboru HDZ-a koji je u nedjelju održan u Zagrebu, uvjeravao 2.000 prisutnih u Koncertnoj dvorani „Lisinski“ da će u Bosni i Hercegovini, ali cijeloj, sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda, 17. aprila ove godine biti neradni dan.

 

 

 

PRIJATELJI DRAGI, GDJE STE

 

 

Te srijede u susjednoj Hrvatskoj će biti održani Izbori za Sabor te države, pa se od mora do Save i od Drine do Une valjda ne bi trebalo raditi.

 

 

 

I ne samo to. Kao neradni dan je najavio i 16. april, kada će u Mostaru „Sajam gospodarstv“a otvoriti premijer Hrvatske Andrej Plenković, ali i kako bi se škole mogle pripremiti za glasanje.

 

 

 

„Za one koji ne znaju, mi smo planirali 16. travnja otvoriti ‘Gospodarski sajam’ u Mostaru, zemlja partner ove godine je Hrvatska.

 

 

 

To je jubilarni 25. sajam pa je tako priličilo. Predsjednik Vlade Hrvatske planira doći 15. navečer s drugim predsjednicima vlada iz okruženja, a 16. otvoriti ‘Sajam’.

 

 

 

Svi oni koji su vjerovali da ćemo se za ove izbore nekako razdijeliti, poruka je jasna i ja sam je izrekao u nekoliko riječi. Organizirat ćemo se kao što smo se organizirali zadnjih 30 godina od Domovinskog rata do danas.

 

 

 

Zbog toga upravo hvala tebi, dragi prijatelju, dragi Andrej“, rekao je Dragan Čović s govornice Općeg sabora HDZ-a u Zagrebu prekjučer.

 

 

 

LEGITIMNO, ALI NEUTEMELJENO

 

A za „Slobodnu Bosnu“ govori Avdija Đugum iz Tomislavgrada, zastupnik SDP-a u Skupštini K-10, u narodu poznatijeg kao Livanjski kanton:

 

 

 

„Gospodin Čović je sklon davati raznorazne izjave. Dovoljno je, naprimjer, da se sjetimo izjave o formiranju vlasti u K-10 i tvrdnjom da će sigurno biti dio vlasti, a pokazalo se da je HDZ BiH brutalno zaobiđen.

 

 

 

Da će 17. aprila u Bosni i Hercegovini biti neradni dan zbog izbora u susjednoj državi samo je još jedna u nizu neutemeljenih izjava. Odluka o neradnom danu traži i saglasnost parlamentarnih stranaka u BiH.“

 

 

 

Avdija Đugum

 

 

 

Naš sagovornik veli i da ne vidi nikakvu potrebu da se izbori u drugoj državi tretiraju na jedan poseban način.

 

 

 

Govori usput i o političkoj atmosferi u tom kantonu.

 

 

„U K-10 postoji jaka oporba nasuprot HDZ-a, ali nažalost, to su samo kopije politika HDZ-a i to znatno rigidnije. Moram istaći da HDZ u zadnje vrijeme sa novim, mladim ljudima polako mijenja i svoje politike u smislu kompromisa, dijaloga i bolje komunikacije sa drugim narodima i kod nas, u K-10 se to primjećuje. Vjerujte mi da su oni koji se zovu oporba kod bosanskohercegovačkih Hrvata, ako im se da malo vlasti, puno gori za društvo i državu od samog HDZ-a. Ovdje prije svega mislim na HDZ 1990 i Pomak, pa i HRS. Ostali politički i ne postoje“, kaže Avdija Đugum.

 

 

 

Lokalni izbori u našoj državi pokazat će ko postoji, a ko ne, i kakav je u odnos u političkom životu Hrvata u BiH. Ali, hajde da prvo prođu izbori u susjedstvu. Ili, kako bi to rekao prvi kod legitimnih Hrvata u BiH, svetkovina.

 

(SB)

(222)

„BRUTALNO ZAOBIĐEN, A SKLON DAVATI RAZNORAZNE IZJAVE“: Odgovor Draganu Čoviću iz Tomislavgrada putem „Slobodne Bosne“, a vezan za „neradni dan“

| Bosna i Hercegovina, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-