Branko Đurić Đuro: Nele i ja nismo drugovi pa da se viđamo

Popularni voditelj i glumac Branko Đurić otkrio je u Pressingu da bi u slučaju dobrog scenarija ponovo sarađivao sa Emirom Kusturicom.

Reditelj nagrađivanog filma “Kajmak i marmelada” kaže da se ne viđa sa Neletom Karajlićem kada dođe u Beograd.

“Vidjeli smo se samo dva puta za 20-ak godina. Mi nismo drugovi pa da se viđamo. Nekada smo radili zajedno i bili smo dobri poznanici. Ne viđam se ni sa mnogim drugim ljudima s kojima bih želio da se vidim”.

Đurić nije u kontaktu ni sa Emirom Kusturicom sa kojim se “čuo kada je umro (pjevač Indexa) Davorin Popović”, a vidio prije nekoliko godina u Cannesu, ali je priznao da bi glumio u nekom njegovom budućem eventualnom projektu ako bi “scenariji ili priča bila dobra”.

“Emir je naš najuspješniji reditelj i napravio je, po meni, dva najbolja bh. filma, ‘Sjećaš li se Dolly Bell’ i ‘Otac na službenom putu’. Što se tiče ‘Doma za vješanje’ doživio sam veliko razočarenje jer je moja uloga po scenariju bila među pet najjačih. Na kraju u finalu skoro da me nije bilo u filmu”, otkrio je popularni Đuro dodavši u šali da je gledalac zbog treptaja mogao promašiti njegovu ulogu u “Domu za vješanje”.

(37)

Branko Đurić Đuro: Nele i ja nismo drugovi pa da se viđamo

| Magazin, Slider |
About The Author
-