Bizarna igra sudbine: Poginuo tačno na mjestu na kojem je prije 17 godina ranjen

Milan Damnjanović (48), zastavnik Vojske Srbije, poginuo je preksinoć u saobraćajnoj nesreći na Kovinskom mostu, koji je čuvao za vrijeme NATO bombardovanje i u čijoj blizini je tada i ranjen!

 

Damnjanović je u srijedu predveče stradao kada je na njegov “opel” naleteo kombi koji je dolazio iz suprotnog pravca. Damnjanović i njegov kolega Slobodan Perić vraćali su se sa posla iz kasarne u Pančevu, baš kao što su i svakog dana činili.

Još nije utvrđeno zašto je kombi kojim je upravljao Marinko K. iz Kovina prešao u suprotnu traku i direktno udario u automobil koji je išao iz Pančeva. Od zadobijenih povreda Damnjanović je odmah preminuo, dok je njegovog teško povrijeđenog kolegu iz smrskanog automobila izvukao Dragoslav L. (30), policajac koji je bio van dužnosti.

– Sudbina je izgleda, na našu veliku žalost, tako htjela, da pogine na mostu koji je 1999. branio. Tada smo tog 15. aprila noću Milan i ja ranjeni, a dvojica drugara iz naše jedinice su poginula – kaže Slobodan Nikolić, koji je sa Damnjanovićem bio u 6. raketnom divizionu 250. raketne brigade.

U tom napadu NATO, nedaleko od Kovinskog mosta, Damjanović je zadobio povredu oka.

Damjanović je za sobom ostavio suprugu Ljiljanu i dvojicu sinova.

Perić se oporavlja

Damnjanovićev kolega Slobodan Perić, koji je u saobraćajnoj nesreći povrijeđen, operisan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

– Dobro je podnio operaciju, ali je i dalje u teškom stanju. U saobraćajnoj nesreći zadobio je povrede glave i grudnog koša – kažu za “Blic” u ovoj medicinskoj ustanovi.

 

(Blic.rs)

(16)

Bizarna igra sudbine: Poginuo tačno na mjestu na kojem je prije 17 godina ranjen

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-