ANTONY BLINKEN TOKOM POSJETE PARIZU UPOZORIO: “Kritičan trenutak za Ukrajinu u ratu protiv Rusije, zato je i Joe Biden…”

“Apsolutno je neophodno da Ukrajinci dobiju potrepštine za odbranu, posebno kada je riječ o municiji i protivvazdušnoj odbrani”.

 

 

Ukrajina se nalazi u “kritičnom trenutku” rata sa Rusijom i hitno joj je potrebna veća podrška Zapada, izjavio je danas američki državni sekretar Antony Blinken.

 

 

“Apsolutno je neophodno da Ukrajinci dobiju potrepštine za odbranu, posebno kada je riječ o municiji i protivvazdušnoj odbrani”, rekao je Blinken tokom posjete Francuskoj, navodi Reuters prenosi Tanjug.

 

 

 

 

 

 

On je istakao da je iz tog razloga američki predsjednik Joe Biden zatražio od Kongresa da što prije obezbijedi dopunski budžet za vojnu pomoć Kijevu.

 

 

Biden je pozvao Predstavnički dom američkog Kongresa koji kontrolišu republikanci da podrži paket vojne i finansijske pomoći, ali je predsjednik Predstavničkog doma Mike Johnson mjesecima odlagao to pitanje.

 

 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da će, ako Ukrajina ne dobije pomoć, njegove snage morati da se povlače “malim koracima”.

 

 

 

 

(SB)

(240)

ANTONY BLINKEN TOKOM POSJETE PARIZU UPOZORIO: “Kritičan trenutak za Ukrajinu u ratu protiv Rusije, zato je i Joe Biden…”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-