ADVOKAT POLICAJKE IZ GRADAČCA: “Ona nije imala nikakav kontakt sa ubicom, tražit ćemo zaštitu jer joj je život ugrožen”

Dženana i njen advokat tvrde kako ne samo da ona nije odala Nizaminu lokaciju, nego da nije imala nikakve veze, posebno ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem

 

 

Policajka Dženana Selimović, za koju su se u javnosti i medijima pojavile tvrdnje da je višestrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću odala informacije o Nizami Hećimović, vraća se iz Italije u Gradačac.

 

 

Dženana i njen advokat tvrde kako ne samo da ona nije odala Nizaminu lokaciju, nego da nije imala nikakve veze, posebno ljubavne, s Nerminom Sulejmanovićem.

 

 

Ono što vam mogu reći je da Dženana, nije imala nikakav kontakt s osobom koja je izvršila ova teška krivična djela niti je imala bilo kakva saznanja o tome gdje se nalazila osoba stradala u ovom događaju.

 

 

Istražni organi Tuzlanskog kantona u saradnji s tužilaštvom sprovode istragu protiv Dženane, ali znamo da nema nikakvih indicija da je ona imala bilo kakvu vezu s ubicom.

 

 

Policijska je službenica u Gradačcu, mjesto je malo i svako svakog zna, pa se tako zna i da je ona uzorna službenica protiv koje nikad dosad nije poveden disciplinski postupak.

 

 

Tvrdimo da ona nije nikome dala nikakve informacije o žrtvi, niti je, uostalom, ona bila raspoređena na radno mjesto gdje bi raspolagala takvim podacima – rekao je advokat Bakir Hećimović.

 

 

Najavio je i da će za nju tražiti 24-časovnu zaštitu jer joj je život ugrožen.

 

 

Neosnovano je linčuju i mediji.

 

 

Sve je to neosnovano do trenutka dok ne bude barem indikativnih dokaza da je uopšte imala kontakt sa Sulejmanovićem.

 

 

 

 

Pišu i da je pobjegla u Italiju, međutim ona je na godišnjem odmoru i 16. avgusta će se redovno javiti u svoju Policijsku stanicu Gradačac i redovno nastaviti sa svojim zadacima. Ako se uspostavi da Dženana nije imala nikakve veze s ubicom, pokrenućemo niz tužbi u njenom interesu – rekao je advokat.

 

 

 

 

Dodao je kako se Dženani prijeti životom, te će zatražiti da dobije zaštitu 24 časa i to od pripadnika Državne agencije za istragu i zaštitu sve dok se ne utvrdi je li ona za bilo što odgovorna što joj se stavlja na teret, prenosi N1.

 

 

– Njen je život u ovom trenutku ugrožen – rekao je advokat.

 

(N1)

(248)

ADVOKAT POLICAJKE IZ GRADAČCA: “Ona nije imala nikakav kontakt sa ubicom, tražit ćemo zaštitu jer joj je život ugrožen”

About The Author
-